Di Bawah Bayu Part II

June 01, 2011
Salam u'olls...

Post pertama sy pasal KK tamat setibanya kami di hotel..salinkan pampers encik Qoid dan dia segar bugar sbb suda tido dlm flight..jam menunjukkan pukul 11 mlm..tp demi menghormati bakal pengantin yang sanggup pick up kami di KKIA, kami pun join dia late supper kat restaurant near our hotel..lama tidak buat aktiviti ini sejak encik Qoid ada..haha..lepaking with fellow frens...best n syiok..mengimbau kenangan lama..sedar-sedar jam suda pukul 1.00 a.m..haha...n encik Qoid masih aktif..terus balik bilik n sy with encik hubby tertido x hengat dunia..sy x tau kol bape encik Qoid tido while dia berguling-guling atas katil..sorry dear..u have to take care of urself..haha..

Bgn pagi tu around 8.30 a.m..KK suda terang..terus mandi n kami plan mau cr bfast n jalan-jalan ke Manukan..so..kami pegi sewa kete at rentAcar near our hotel..sewa viva je..itu pun suda RM120 perday..sewa for 2 days..nak wat camne kan..taxi lagi mahal..plan mau naik bas je g mana-mana tp pas tgk ghupe bas itu..(huhu)..terus cancel...hahaha

Lepas sewa kete..terus pegi Jesselton Point..amik bot ke Pulau Manukan..Subhanallah..Cantik sgt2 pulau ni..sy tak blh bayangkan camne pula Pulau Sipadan..Harga tiket bot was RM15 tambah insurance ke ape ntah RM6.20 n sebaik je jejak Pulau kena bayar RM3. Qoid FOC..
teruja naik bot..dia smpi tetido smbil berdiri..bertuah punya budak!

dah sampai

fee ke TAR Park

tumpang lepak @ resort under maintenance

berlatarkan pulau sapi n mamutik

kami mau balik..mcm nak tinggal sini..

cantik kan!

boleh nampak ikan..wish kami blh snorkeling
On da way balik Qoid tido n we really enjoyed the activity..suka naik bot..angin laut n keindahan alam..sampai jeti..singgah makan di Nasi Padang Ibu (keli masak lemak, terung sambal, telur masin = RM35.00, mahal oke) dan balik ke hotel sambung aktiviti mandi pool..sy suda belikan 2 hero ini swimming suit..hahaha..
Bila nak mandi ni?

swimming ngan ayah

mcm dorg yang punye pool

suke hati mau jalan mana
Lepas mandi tu..encik Qoid tido smpi pengsan...haha..x jadi pegi jalan kat pasar filipina..so..encik hubby g jalan-jalan kat 1 Borneo n belikan dinner nasi ayam from Chicken Rice Shop je...encik Qoid bgn makan n then tido balik smpi pagi...next entry day 3 @ KK dan sy sedikit kecewa :( xoxo

NolynQoid

4 comments:

  1. Salam kunjungan... seronok bace blog ni.. keep it up

    ReplyDelete
  2. tq so much zuwairi..dtg lagi ye

    ReplyDelete
  3. teringin juga ke pulai sipadan... nak tgk sgt kecantikan dan keindahan pulau di sabah.. ;)

    ReplyDelete
  4. @QasehnyaRania ~ mesti pegi semua pulau kat Sabah..cantik sgt..sy rindu nak pegi lagi :)

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Powered by Blogger.