Home Ads

Setahun Sudah Berlalu

Assalamualaikum u'olls..

Sebenarnya dah lebih setahun sy, encik Hubby n Qoid berpindah ke rumah baru..duduk berdikari dan yang penting boleh buat suka hati..haha..boleh tak cakap macam ni..Ye lah..sbb klu duduk ngan mama atau MIL mesti malas tahap gaban punye utk kemas umah..masak..basuh baju dan lain-lain kan..sbb pape mesti mama atau MIL akan buat jugak sbb umah dorang kan..so..bila di umah sendiri ni..ikut suka kami jugalah mau kemas ke tak..masak or makan luar..basuh baju after a week ke..lipat baju bila dah menggunung kinabalu ke..or even bangun pagi kol 11 on sunday..hadooiii..heaven..wakaka

At last..selepas setahun..pada Sabtu lepas..tercapai lah hajat dan keinginan serta keperluan kami utk berbuat sesuatu ke atas rumah itu :

 
Gambar kat atas sebelum...Gambar bawah setahun lebih selepas...ngehehehe





Finally..akhirnya..selepas setahun..umah suda ada grill..encik Qoid dah blh dibiarkan bermain seorg diri di tepi sliding door dan tingkap bilik..haha..boleh ke jadi ibu ayah begitu..bukan ape..sejak dah pandai berjalan..berlari dan memanjat ni..encik Qoid dah pandai panjat katil dan tgk keluar thru the window..aiyark...anak bertuah ni..we stay at 4th floor dear..klu terjatuh...boleh gila ibu dan ayah dibuatnya..so..langkah keselamatan dan pencegahan perlu disegerakan..

Punyalah mencari kedai yang buat grill selama berminggu-minggu..last-last jumpa kat depan simpang umah je..Kos utk sliding door+3 panel (2set)+2 panel = RM1,500.. Murah ke? Xtaulah..janji keje tip top sbb siap on time..kemas dan xcellent..Lepas pasang tu jenuhlah sy n encik Hubby berkemas..mengvacum dan mengemop rumah..Habuk konkrit merata dalam rumah..rimas..Encik Qoid ditinggalkan di rumah Onny untuk memudahkan kerja.. Lepas ni nak cr pintu umah yang solid sbb pintu skang ni dok bergegar kalau angin tiup..hehe..semoga dipermurahkan rezeki dan diluaskan jalan untuk penambahbaikan Rumahku Syurgaku..xoxo..

NolynQoid

2 comments:

  1. Best la dok rumah sendiri.. Apa nak buat takda sape nak larang kecuali hasben sendiri..hehehehe..

    ReplyDelete
  2. hehe...selesa n gumbira..tp tu lah..sume kos tanggung sendiri..baru tau susah payah mak ayah besarkan kita smbil maintain perbelanjaan umah+keperluan kita..hmmm..

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~