MUET (Malaysian University English Test)

November 22, 2011
Assalamualaikum u'olls..

Bila memikirkan ekonomi keluarga..terus sy dan encik hubby memikirkan satu lagi peningkatan kerjaya..Takkan nak duduk di takuk lama je kan..takkan mau ada diploma je kan..hehe..macam mana nak suruh encik Qoid belajar pandai-pandai kalau ibu dan ayah hanya berpuas hati dengan diploma sahaja..So..akhirnya..we decide untuk sambung degree tapi bukan dlm masa terdekat..sebagai persediaan kami ambil MUET dulu sebagai syarat menyambung degree di universiti tempatan (UiTM)..

Maka, lepas daftar dengan Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) dengan yuran sebanyak RM60 seorang, dengan rasminya kami menjadi calon persendirian MUET. Peperiksaan pertama iaitu Speaking Test berlangsung pada 19 Oktober yang lalu..Maka juga..ber`habok'lah kami berspeaking London tempoh hari..haha..sejak keje gomen ni langsung jarang cakap omputih ni..Masa keje swasta dulu adalah hari-hari polish skills..almaklum..keje dgn berlainan bangsa ni..

Seterusnya utk Listening, Writing and Reading Test kami amik pada Sabtu lepas (19 November) bertempat di Sekolah Menengah Kebangsaan (P) Bukit Kuda (my secondary school back in year 1999)..Maka,peninglah kepala menjawab soalan..menulis karangan 350 patah perkataan dan cuba mendengar dengan baik..hehe..sukses ke tak..kene tunggu result..




Selepas melalui cabaran ini, terus macam give up mau amik degree..hehe..sbb rasa otak ni memang dah berkarat utk belajar lagi..hadooi...tak sanggup nak tempuhi assignment dan paper-paper exam..bincang dengan encik hubby..kami maybe akan sambung belajar bila encik Qoid masuk darjah 1..haha..mau wujudkan suasana belajar di rumah..Mesti kiutkan..ayah..ibu dan Qoid dok belajar 3 orang..hehe..xoxo

*Alhamdulillah..semalam dpt berita gembira..klu ada rezeki insya allah semuanya dalam genggaman..Rezeki Allah bagi..*


NolynQoid

2 comments:

  1. hehe lyn..mmg la kite ni da tua...sy pn rs nk blaja lg tp otak da tepu..komitmen as a wife n mother pn kn pk gak kn...tp lyn kn super mama! hehe caiyuk2 lyn

    ReplyDelete
  2. haha..tq ct..hopefully bolehlah nak realisasikan impian yang satu ni..insya allah satu hari nanti!tq so much ct 4 da support

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Powered by Blogger.