Tidak kepada Hari Valentine!

February 14, 2014

Assalamualaikum u'olls..


Entry 14 Februari 2012..Share semula hari ini..masih relevan..Jom jangan sambut!

Tarikh keramat ke hari ni? haha..Sy tidak pernah sambut tarikh ini dan tidak akan sambut..Hairan dan pelik bilamana..pelbagai cara dan penceritaan yang disampaikan tetapi masih ada orang Islam+Muslim+Melayu masih menyambut+mengucapkan+memperingati hari ini..Tak perlu agaknya nak diceritakan sejarah Hari Valentine sebb byk dah diceritakan sejarahnya di blog2..di dada akhbar dan FB sendiri..

Telah jelas dan nyata sambutan itu bertujuan untuk mengingati St. Valentine, seorang Kristian dan adalah amat tidak wajar untuk seorang Islam meraikan hari ini..Jadi..jauhilah sebarang bentuk memperingati..meraikan dan apa saja yang boleh memesongkan akidah kita sebagai seorang Islam..

`Rasulullah shallallaahu ‘alaihi wa sallam bersabda :
مَنْ تَشَبَّهَ بِقَوْمٍ فَهُوَ مِنْهُمْ
“Barangsiapa yang menyerupai suatu kaum, maka ia termasuk golongan mereka”.'
Riwayat Abu Daud
~ingatan utk diri sendiri~
Terima kasih ILuvIslam
NolynQoid xoxo

You Might Also Like

1 Komen

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Instagram Lynda Che Lah

KBBA 9

Followers

Google+ Followers

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pandangan dan pendapat adalah pandangan peribadi penulis. Sebarang maklumat yang dikongsikan hanya bertujuan untuk perkongsian.

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap kesilapan atau ketinggalan maklumat di dalam blog ini. Penulis juga tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerugian, kemalangan atau kerosakan kerana maklumat yang disediakan.

Sebarang perkongsian gambar atau artikel perlu mendapat kebenaran penulis secara bertulis. Komen yang dipaparkan adalah atas persetujuan penulis. Penulis berhak memadam atau mengedit sebarang komen tanpa sebarang notis.

Terima kasih untuk sokongan anda.