Home Ads

Asam Pedas Claypot Kota Laksamana Melaka ~Lagi~

Assalamualaikum u'olls..

Kalau ke Melaka..tak sah kalau tak pekena asam pedas..kali ni kami ke Asam Pedas Claypot Kota Laksamana yang terletak berdekatan dengan Asam Pedas Hajjah Mona tu..Tukar angin pulak..Lagi pun ni suggestion orang Melaka..kawan Pakchik Esyam yang mengambil masa agak lama utk bertanya tempat..adooi...hehe
Dari sisi
Sabar Menanti
Layanan amat first class..baru cr tempat duduk..pelayan dah tunggu nak amik order..Cepat dan tangkas tapi fahamlah bila dah ramai..kesilapan boleh berlaku..tp amat salute ngan tukang kira bil..Akak tu tgk mangkuk claypot pun dah tau order ikan apa..Tengok gelas pun dah tau air apa..Harga ok..Untuk 9 orang dewasa makan Nasi dan Claypot+Nasi Ayam untuk kanak-kanak+Otak-Otak satu bakul+Air seorang segelas+Sate 20 cucuk = lebih kurang RM160..ok kot..
Nasi Ayam
Set Claypot+Nasi+Kubis Goreng+Sambal Belacan
Sgt enjoy sbb lama kami tak dinner ramai-ramai macam ni..Encik Qoid pun makan banyak malam tu cuma Arianna dah mengantuk..Asam Pedas yang ni agak ok..Biasalah asam pedas Melaka..rasanya mestilah sama kan.
Ada plan lagi mau ke Bukit Merah pulak..hehe..tapi kena tunggu Pakchik Esyam free..bilakah? entah..bz sokmo..xoxo

~I Love My Family~

NolynQoid

1 comment:

  1. Hi lynda....saya baru je pegi kat hjh mona ni 23 minggu lepas. OK rasa dan ramai sesak orang. Susah cari parking. First time pegi sana biase nye makan kat asam pedas malinja atau pun asam pedas selera kampung.
    Pics dah upload so senang2 tu singgah la yer blog saya

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~