Home Ads

Dinner @ Rasamas KL Sentral...Yang hampeh!

Assalamualaikum u'olls..

Dinner tempoh hari masa bawak Qoid jalan-jalan naik komuter..disebabkan dah janji nak bawak dia jalan-jalan..kami pun dok terpikir mau ke mana ye..memula plan naik dr Stesen Bukit Badak ke Klang saje..tapi takde kedai makan best pulak utk dinner area situ..so..decide jauh sikit ke KL Sentral..

Selepas google tempat makan best kat KL Sentral tu..ingat nak makan nasi kerabu best dekat Kelantan Delights..Bila sampai, cr dekat information board..Takde pulak restoren tu..ke dah tutup..Jalan-jalan juga cari tapi tak jumpa..sebelum tu belikan Famous Amous Cookies utk Qoid..100 gram RM8.90..adei..Budak ni memang bertuah makan biskut mahal je..hehe..

Last-last decide ke Rasamas..nak makan ayam percik..
interior
~minuman yang dipesan..Milo Ais..Ribena Kotak (dlm kids meals) dan mango juice~
~3 side dish yang datang pakej..Salad iceberg yang layu dan tak menarik..coleslaw yang kurang mayo..dan hanya ini je serve panas dr kuali..Tauhu jepun~
Tak dinafikan ayam percik Ayamas adalah yang terbaik..tapi kat KL sentral ni ia dihidang sejuk dan keras..hilang mood nak makan..so..tau lah kan kenapa hampeh..
Kids Meal yang nasinya sejuk juga (termasuk sup sejuk)
Harga lebih kurang RM49.70. Tak berbaloi...Baik makan kat Chicken Rice Shop..Kalau kualiti bagus..byr mahal mana pun tak kisah..ini bukan kali pertama hampa dengan Rasamas..Sepatutnya sebagai established brand..kenalah jaga customer..Mungkin tak makan kat Rasamas lagi..Beli direct Ayam Percik kat Ayamas suda..balik umah..masak nasi panas-panas dan makan..lagi layan...xoxo

NolynQoid

No comments:

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~