Susulan Post ~Kenapa Anak Selalu Demam~

April 06, 2012
Assalamualaikum u'olls..

Belek2 blog dan tgk statistic..nampaknya byk yang dtg dari Google dan search pasal Kenapa Anak Selalu Demam.Tapi post tu pun sy rujuk dr sihatselalu.com.my.
Tgk stat..Inilah yang paling byk orang singgah sejak di postkan..samada jawapan ditemui atau tidak..hanya mereka yang tahu..
 
Alhamdulillah, sekarang kesihatan Qoid agak baik..satu petua atau cara untuk mengelakkan anak-anak demam atau sakit (selsema dan batuk) adalah dengan memberikan mereka Scott's Emulsion..Dipercayai turun menurun..hehe..Semenjak diberikan pada Qoid, sepanjang itu juga lah dia tak demam, tak selsema dan tak batuk..Nutrien yang ada dalam minyak ikan kod tu mmg membantu daya tahan badan..Tapi klu Allah nak uji kami, Insya Allah..sy redha..cuma untuk kebaikan Qoid..sy usahakan apa yang mampu..
Memandangkan Qoid tau ini adalah sejenis ubat, maka cara diberi adalah dengan memasukkan ke dalam susu beliau..cuma satu sudu besar..
Perisa Oren..
 So..ibu-ibu boleh cuba kalau tak cuba lagi..Lagi satu makanan tambahan adalah Nutrilife..Ini untuk menambah selera makan Qoid memandangkan dia tak mau makan sekarang..Susah hati tgk tapi sedang usahakan sesuatu...xoxo

NolynQoid

4 comments:

  1. Dulu akak pernah bagi scot emulsionnih, tp si kenitnih xnak.. masam dia ckp. last2 expired camtu je.. huhuhu tp alhamdulillah dia jarang demam cuma sesekalije jangkit dr taska. cuma hidung tu duk meleleh jer lah... tp skrangnih akk tgk bila setiap pg n ptg mkn aiskrim xde lak hidung dia meleleh. muahahah pelikkan...

    ReplyDelete
  2. sbb rasa dia masamlah kak..sy campur ngan susu..ntah ape rasa..naseb lah..janji makan..

    ReplyDelete
  3. syafafwati aziz,

    takde masalah nak beri..sy bagi pun tak byk.kat belakang label ada direction of use..

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Powered by Blogger.