Home Ads

Phuket Day 3 ~City Tour Yang tak Berapa Nak Tour..End Up Ngan Shopping Kat Jungceylon Mall Instead of Bangla Road~

Assalamualaikum u'olls..

Sambungan citer cuti-cuti Phuket..Er..Actually..sy masih demam dan weng kesan ubat semalam..ni rasa nak cr bantal dan tido tak hengat dunia..Tp sbb kene bekerja..so..sabar je la kan..

Ok..sambung cite..Hari ke3 di Phuket dah ada plan utk City Tour..Berdasarkan kepada perjanjian berharga 2500baht dengan seorang ejen di airport tempoh hari..kami akan dibawa ke 4 tempat menarik di Phuket yang pertama makan seafood best, kedua Sunset View, ketiga Shopping yang murah (Bangla Road) dan keempat klu sempat ke Night Safari..naik gajah bagai tu lah plus driver yang pandai cakap English..tapi sume adalah hampeh!

hubby n Qoid dok belakang mcm big boss..menikmati keindahan Phuket sambil terumbang-ambing oleh kerana absorber kete tidak elok..Sy pulak..pening2..mabuk kete..(ade ke)
Driver kami yang hanya tau YES..NO..OK..Hampeh!
Altis yang Absorbernye dah patut ditukar baru..
Oleh kerana komunikasi dengan driver adalah agak teruk..kami cuma gunakan bahasa isyarat termasuk broken English..contohnya `Seafood' sambil tangan menunjukkan isyarat makan..Dan driver itu mengangguk tanda paham..Maka..bawalah kami ke tempat makan seafood yang dikatakan best sgt itu..

Sampai di tempat seafood..hubby agak curiga kerana di depan restoren ada patung Buddha besar..Kami masuk sbb ada pelayan bagitau..halal and Muslim..Pastu tanya lagi..halal or not..then pelayan ckp..we have 2 chef.. 1 Muslim 1 Thai..Hubby tak puas hati..masuk dapur..tp kecewa dengan botol arak bersusun cantik di dapur..Terus kansel hajat nak makan seafood..Takpelah..kat Malaysia ada..

Kami terus keluar dr restoren dan minta driver terus bawa kami ke Patong Beach.. Di sana kami cari Masjid dan akhirnya jumpa dengan Masjid Nurul Islam di tengah bandar Patong..berdekatan situ ada banyak kedai Muslim yang sahih halal..lunch dan terus minta driver hantar kami ke tempat shopping yang best..(citer makan nanti citer dalam post lain k)

 

So..driver drop by kami kat Junceylon Mall..Ini Mall yang standard Pavilion KL..hampeh lagi ok..Ingat dia nak bawak ke Bangla Road..Org Malaysia dah list down seluar jeans sorang 2 helai..So..dr melayan hampehnya driver itu..ok je lah..tapi kira oklah dok dlm Junceylon Mall tu..ada aircond..tak tertahan panas Patong tu..Kami ke Siam Walk sbb kat sini je barang tak standard Pavilion..

Untuk Mama dan MIL
Beg tangan jatuh harga 90baht
Thai Silk untuk sy 1300baht
Tshirt harga 120baht
FM beli 50 pcs 2000baht free 2 pcs..

Takda untungnya shopping kat Phuket ni..harga sama je..tawar pun balik2 dpt harga tu juga..klu nak shopping sgt pegi Indonesia atau Vietnam..buat beli souvenir oklah..tu pun hubby tukar lg RM500 buat beli souvenir..

Lebih kurang pukul 4..driver pick up n balik ke hotel..Sunset View kemana..Night safari ke mana..Balik bilik..mandi..dan baring atas katil 3 beranak sambil layan Maggi cup..Next post boleh citer tentang hotel yang syiok ni..makanan yang best dan pendapat peribadi sy tentang Phuket..xoxo..

More about Phuket <click here>

NolynQoid

3 comments:

  1. linda... kak aza leka baca blog linda sampai lum buat keje pun... bagusss22.. xdapat jalan share info pun ok lah..

    ReplyDelete
  2. linda... kak aza leka baca blog linda sampai lum buat keje pun... bagusss22.. xdapat jalan share info pun ok lah..

    ReplyDelete
  3. haha..

    kak aza..sharing is caring..nti kita gather-gather buat trip k..hehe

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~