Home Ads

Phuket ~ Jamin Ini Last Entry ~ Ada Orang Dah Lemau Ke? ~ hehe

Assalamualaikum u'olls..

Akhirnya..entry Phuket sampai ke penghujungnya..ada yang bosan ke..bc citer panjang berjela..thanx pd yang stop by dan tak bosan baca perkongsian cerita sy..Bukan bertujuan menunjuk-nunjuk atau bermegah-megah..cuma mahu berkongsi indahnya Bumi Allah ni..Lagipun,,ni blog sy, so suka hatilah kan..klu ada yang tak suka baca..jgn baca sbb sy suka baca sendiri..hehe..syok sendiri..

Sebagai penutup entry..actually sy nak bagitau betapa bertuahnya jadi rakyat Malaysia sebenarnya..Klu ikutkan..sy n hubby selalu gak merungut dgn keadaan ekonomi atau apa saje kat Malaysia ni..Tp betullah kata pepatah..jauh perjalanan luas pengalaman..

Bila berada di negara yang agak terkebelakang dr segi ekonomi dan gaya hidup..byk yang untungnya tinggal di Malaysia..Ms dok di sana untuk tempoh sehari suntuk..tetiba rasa..bila nak balik ni..hehe..tp byk yang kami belajar di sana..antaranya :

Harga minyak di sana adalah 490baht bersamaan dengan RM4.90 seliter..Kita? Naik 10sen pun bising bagai..dorang nak taknak kene isi minyak sbb klu tak..camne nak pergi keje sume kan..
Yang takde kete atau moto tu naik ni..sedih..tp pengangkutan ni murah dan mudah agaknya..kita naik komuter..ada aircond..tu pun bersesak-sesak..
Tgk tiang letrik berselirat..hehe..pemandangan biasa kat Thailand kot..tu hubby cakap..patut black out whole district malam tu..klu terbakar satu abis sume agaknya..
Dan satu lagi..cuaca di Phuket panas membahang..Takda angin..Bila sy tiba di LCCT tgh hari itu panas terik juga di Malaysia tp rasa mcm takde lah panas sgt mcm Phuket..So..senang cakap..bertuah jadi anak Malaysia..Cakap ngan hubby..taknak komplen lagi ngan apa yang kurang kat sini sbb ada tempat lebih byk kurang dr kita..Ok..done citer Phuket..Xda hutang lagi ye..Sape nak Phuket dipersilakan sbb Bumi Allah ni luas untuk diterokai..Belajar dr apa yang kita nampak, dengar dan rasa..xoxo

NolynQoid

2 comments:

  1. InsyaAllah bulan 4 2017 nak ke phuket..amik pakej james bond island

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat bercuti Tuan.
      Terima kasih baca blog ini utk info yang tak seberapa ni

      Delete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~