Home Ads

Phuket ~ Nai Yang Beach Resort - Yang Tetiba Buat Kami Tak Mahu Pulang ~

Assalamualaikum u'olls..

Seperti yang dijanjikan..hari ni nak citer pasal hotel pilihan kami di Phuket..Nai Yang Beach Resort..Harga murah 4000baht je untuk 4D3N..Oklah kan..tu sbb jadi pilihan..hehe..4 star hotel..Room with bathroom..Hot shower..Air conditioned..Fridge..Coffee/tea maker (senang nak buat susu Qoid) dan yang penting swimming pool..Ada kawan yang bertanya..nape suka amik hotel ada swimming pool..Jawapan sy..itulah aktiviti wajib kami kalau bercuti..berendam..
Depan Hotel..Berdepan dengan Nai Yang Beach
Queen Bed yang Build in je..Tgk tu budak baju oren..pantang nampak telefon hotel..mesti bergayut punye..so..bila masuk je bilik mesti kene cabut wayar telefon tu..
Bathroom...towel adalah amat banyak..boleh tukar2..
Bilik kami 4003
Depan bilik..buka je pintu nampak swimming pool..Wallah~
Sepanjang resort..ada kura-kura 6 kaki..setiap kali lalu Qoid mesti berhenti dan tgk kura-kura dulu
Lobi- tempat tunggu taxi, van pick up g jalan-jalan..Satu je yang tak berapa nak berkenan..Anjing berkeliaran..tp yang jinak punye..suka cium beg dan kaki orang..menjerit2 sy menyorok belakang encik hubby..Taknak..Nanti kena samak..
Kat depan hotel..persisiran pantai Nai Yang..Banyak gerai-gerai menjual cenderamata, kedai serbaneka, kedai sewaan (motor dan kereta), pub, restoren..saling tak ubah macam Pantai Cenang Langkawi tu tp kebanyakan sume tak halal..Kami sewa skuter je untuk 300baht untuk 24 jam buat jalan-jalan sekitar pantai dan untuk pegi makan..

Sekitar pantai Nai Yang..pantai dia taklah sejernih pantai kat Phi-Phi Island tu..Pantai ni ombak dia kuat..sesuai utk surf je..
Lepas jalan-jalan..mandi manda..seriously berendam kali ni tak best sgt sbb cuaca Phuket yang panas..berendam dalam pool pun rasa panas..yang seronok mmg Qoid je lah ~ gambar kena blur sbb seksa hokey..

Tenang dan damai bila lepak dalam bilik sambil makan Maggi Cup dan layan movie..Channel tv adalah sgt byk..tp kami pilih channel yang tayang movie berbahasa Inggeris..Dah tu..itu aje yang ambo paham..camne..tp puaslah sbb dpt khatam macam2 movie sbb kat umah Asterok takde Movie Channel..hehe..


Untuk tenet..kami byr lebih kurang 350baht untuk 3jam 3hari..pakai berdikit-dikit..sampai malam last..tak hengat punye nak update status kat FB untuk tatapan keluarga di Malaysia..haha..padahal pergi bape hari je..Tak lupa..kami beli simcard Thailand berharga 50baht dgn top up 50baht utk berhubung ngan family..

Ok..tak lupa nak share..pada malam terakhir di Phuket..black out whole district pada jam 11.30 mlm..Saya terjaga sbb nape panas lain macam ni..Buat phone call ke reception desk..dia inform..seluruh daerah Nai Yang takda elektrik..Dalam 1 jam akan ok..Maka berkipaslah sy tapi yang bestnye..Hubby dan Qoid langsung tak sedar hokey..tido mati dua-dua hero ni..sy yang dok tak senang..macam lemas dan hangat hati dok dalam panas..mata mengantuk tp panas mcm mana nak tido kan..hehe..so..pengalaman di negara orang..Bak kata hubby..bagus lagi Malaysia..Nti share lagi beza Phuket dan Malaysia..Wlupun mcm tu..kami rasa berat hati nak balik..mcm nak extend lagi 1 2 malam kat situ..tp nak wat camne..amik tiket pun namanya promo..mana blh tukar suka hati..

Next post..nak share aneka makanan di Phuket yang mmg Wallah~Murah~Sedap~Tak kedekut ayam dan Tom Yam yang marvelles..Ni lagi satu sbb kenapa..Phuket tetap di hati kami.xoxo

Phuket <click here>
NolynQoid


No comments:

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~