Home Ads

Tempah Baju Raya Even Bulan Puasa Pun Belum ;p

Assalamualaikum u'olls..

Dah tempah baju raya? kami dah! hehe..bukan apa..by this time pun kebanyakan tailor takmo amik tempahan dah..tahun ni cepat sikit tempah sbb malas nak redah Jalan TAR during bulan pose..so..beli kain kat Gulati's hari tu..semeter RM25 untuk hubby ngan Qoid..Untuk sy sepasang kain RM130..Adeh..1st time beli kain semahal itu..Encik hubby kata ok..apalagi..amik je lah kan..
Tahun ni kaler biru cerah..nak cr biru seakan silver takde..
Lepas tu singgah ke Tailor Bak kat Anggerik Mall, Shah Alam untuk jahit baju Encik Hubby dan Qoid..
Ok..masa ni bergaya sakan..tp sampai time nak ukur dia punyalah menjerit menangis-nangis..adei..anak bertuah..last-last pakcik Tailor tu amik baju contoh je..dan ukur lilit kepala je..naseb ah ye..apalah rupa baju dia tu..lagi satu jangan buat hal pagi raya taknak pakai baju Melayu ok..
Total baju Melayu hubby dan Qoid RM210..Dijangka siap bulan Jun ni..Erm..taktau murah ke mahal..tp setahun sekali pun kan..Then sy hantar baju sy kat tailor biasa kat Klang..Sy punya baju dijangka siap seminggu sebelum raya..tunggu raya lah kan utk tengok hasilnya..xoxo

~*Belum abis ganti puasa pun..sedang gigih..dan tahun ni nak amik cuti panjang..tak mahu berkorban dan terkorban lagi ~

NolynQoid

9 comments:

  1. Tulah..tp setahun sekali baru buat..kira bolehlah harga itu..u take care ok..ada bb dlm pewot..hihi

    ReplyDelete
  2. Tahun ni tak tempah pun. Beli baju siap jer..

    ReplyDelete
  3. kak syani,
    sejak kawen n dapat Qoid..beli siap..inilah kali pertama boleh dpt sejibik sedondon kaler..klu tak tu..kaler ada lari sikit :)

    ReplyDelete
  4. lya pon dh htr tailor last month lagi..sbb tempahan dah ditutup...

    ReplyDelete
  5. tu lah kan lya..tailor sekarang demand lebih..hehe..nak siap cepat..byr lebih..adeh...

    ReplyDelete
  6. gud luck ganti pose.. hehehe..
    mesti sgt seronok psl dpt sedondonkan?

    ReplyDelete
  7. haha..sy sedang gigih ok..tahun ni mmg sedondon abis ah kak sya..tahun2 lepas kaler sipi-sipi je..kehkeh

    ReplyDelete
  8. assalam..sy ada menjual dan mengambil tempahan rendang tok asli dr perakkk..warisan turun temurun moyang sy..jika berminat bole hubungi sy, ein di 012 2420 343..tq

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~