Home Ads

Sape Kata Wanita Tak Boleh? Sy Boleh ;P

Assalamualaikum u'olls..

25-27 Jun hari tu..tugasan SYMP ke Hotel Seri Malaysia Genting Highlands untuk Kursus Pembantu Tadbir Rekod Jabatan..Day 1 naik bas ke sana sebab kelas start pukul 2.30 petang..Seri Malaysia ni terletak kat Gohtong Jaya je..Tak naik sampai nun atas sana..
Tentative and refreshment
Dok belakang sekali..senang nak buka FB dan BW
Kursus dikendali Arkib Negara Malaysia
Petang tu..lepas abis kelas..naik bilik..mandi dan tunggu encik hubby pick up untuk turun balik Klang sbb encik Qoid demam..Naseb baik malam takde kelas..Maka layan kornerlah kami berdua dengan ZZR encik hubby..Sampai di rumah ngam2 pukul 8 mlm dan terus solat Maghrib..harus diakui kematu punggung dan celah kelangkang sbb long distance ;p

Day 2, pukul 6 pagi dah keluar..Kali ni naik kereta sebab encik Hubby hantar dan jemput malam nnti..Sampai hotel lebih kurang pukul 7 pagi..
Day 2 yang bosan giler...
Ingatkan kelas sampai malam..tapi dorang ada buat aktiviti berjimba bagai..so..malam free..sy terus balik lepas habis kelas..Kali ni sampai rumah lewat sikit sbb naik kereta..

Day 3, kelas akan habis pukul 12 tgh hari..Taknak naik bas lagi sebab bas yang diberi adalah semput, panas dan menakutkan untuk turun bukit..So..encik hubby tanya..Nak drive ke..memandangkan Day 2 dah ada experience dgn jalan..so..decide Day 3 drive sendiri..Persoalan boleh ke seorang wanita drive naik Genting telah terjawab sbb sy telah buktikan..hehe..kebanyakan ofismate terkejut dgr sy drive sendiri..tapi sekarang ni...kena cekal dan tabah untuk lakukan apa sahaja..hehe
Pendakian yang penuh cabaran..kehkeh
Sempat amik gambar Genting nun jauh di atas sana..
My Own Seri Malaysia's photo
Sy telah buktikan pada dr sy sendiri yang sy mampu buat apa saje..dan thanx to encik Hubby yang bg moral support dan percaya sy boleh drive sendiri..I layan drift ok..haha..Mayb cabaran ni nothing bg sesetengah wanita hebat tapi bagi sy..ini antara cabaran paling besar sy hadapi pada 2012 selain menghadap 3 exam sekaligus..adeh..xoxo

NolynQoid

2 comments:

  1. syok baca yg bab kematu naik ZZR dah pernah rasa kematu itu ahaks..
    smpt lg tgkp gmbr masa dlm keta. tgh drive wooo... bahaya.... sib xde pape
    ahaks...

    ReplyDelete
  2. kak sya..masa drive itu adalah slow mcm siput sbb enjoying the view..pagi-pagi subuh kete takde...

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~