Tak Puas di Avillion PD

July 16, 2012
Assalamualaikum u'olls..

Lepas pening kepala melayan kesibukan JB dan kenduri kendara di Kulai..kami bertolak ke Port Dickson pulak..tapi juga pening kepala melayan jem tak hengat..Kenapalah masa nak release tension macam ni..bertambah pulak tensionnya..Perjalanan lurus dr JB-PD memakan masa lebih kurang 4 jam..Kami tiba di Avillion PD jam 7 malam..
Day Bed..Hubby sgt suka baring kat sini layan Farm Frenzy..
Kitchenette..sgt best buat susu Qoid di sini..hehe
Bathroom..shower dia sgt best..Puas mandi
Ok..King size bed yang buat kami rasa tak puas tido kat sini..trip PD ni 1 malam je..Tidur kat sini adalah sgt layan..sampaikan Qoid yang tidur dr JB-PD tu boleh tidur awal kat sini dan hanya bangun pukul 9.00 pagi esoknya..Sy n hubby lepas Subuh sambung tidur balik sbb sgt syiok..Kata rehat kan..al maklum penat melayan jammed 4 jam..
Room 1702 (Level 7)
Masuk je Studio Suite ni mengadap Selat Melaka..masa tu juga matahari dah terbenam..cantik je ciptaan Allah..Amat puas hati dengan harga RM300 (thru Booking.com..sy pemuja Booking.com..ehehe) semalam..Lepas mandi, solat Maghrib dan Isyak..kami keluar makan kat bandar then jalan-jalan keliling resort..Sunyi je malam...
Lobi
Antara nice spot
Banyak gambar blur..sume buat self timer..kene edit tp malas..ekeke..Avillion sgt best..akan repeat trip lepas try Thistle nti..erm..bilakah..

Tidur malam itu paling lena..(ahaha..sbb badan penat) dan turun bfast kat Trader's Shop..Tapi breakfast di sini adalah hampeh..mmg tak sedap..no choice..kecewa sikit..
Ni antara yang best kat Avillion..Kapal mewah..Oh..kami tertanya-tanya..siapalah yang punye..Siap ada banglo parking kapal depan umah ok..kalaulah...
Lobi yang sgt best untuk tido siang..ekekeke
Lepas bfast, ingat nak bwk Qoid swimming..tetiba pool tgh proses pembersihan..yang adoo je lah..sian dia (ngan ibu ayah sekali)..berkemas..ingat nak pegi Muzium Tentera Darat yang cantik tu tapi yang hadoooo juga..boleh pula tutup hari Isnin..ingat takde org jalan-jalan ke hari Isnin..so..balik Klang dengan rasa tidak puas dok kat Avillion..Avillion! Tunggu! Kami datang lagi..xoxo

NolynQoid

8 comments:

  1. rm 300.. semlm.. pergh... patutlah biliknya cantek sgt... gambar dlm bilik sgt sweet..

    ReplyDelete
  2. kak syafiela..ni bilik studio suite..thru booking.com RM300+bfast..tp masa tanya kaunter hari tu..untuk superior lebih kurang RM180++..kena amik studio suite br ade view selat ni..sbb dia asingkan studio ngan superior tu by wing..klu tak silaplah

    ReplyDelete
  3. tq kak sya..RM300 murah utk hari Isnin kot..bolehlah..cuma mencik ngan bfast tu..mayb Chef dia Monday Blues kot..ahaha

    ReplyDelete
  4. I've been here! memang syiok resort nie utk merehatkan diri dihujung minggu! :)

    ReplyDelete
  5. ye kak neena..tu sbb rasa tak puas tu...sgt syiok utk rehatkan badan dan minda kan..rinduuuuu ngan king bed tu..ahahaha

    ReplyDelete
  6. ::nasya pun pernah stay kat sini..kira honeymoon lah..now dah dkat dua tahun..kena repeat g sini lg ni..best..tenang jer..:)::

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Powered by Blogger.