Qoid Potong Rambut Tapi Kali Ini....

October 16, 2012
Assalamualaikum u'olls..

Anak bertuah ni kalau potong rambut pun 2 3 bulan sekali..So..Sabtu lepas..bawaklah dia potong rambut sebab dah panjang dan serabai sgt..Tapi Ibu dan Ayah susah hati pening kepala sebab kalau potong rambut mesti macam ni.

So..hari Sabtu lepas ke Tesco bawak Qoid makan Big Apple kat Aeon Bukit Tinggi then bagitau dia pasni potong rambut..Mulalah susah hati bagai..pelbagai alasan diberi dengan mengatakan rambut pendek lagi..tak payah potong (dalam pelat dia)..Terbahak-bahak Ibu dan Ayah  menengok segala aksi ngelat tu..

Misi tetap diteruskan dan tetiba ayah janji..Klu tak nangis masa potong rambut nanti..ayah belikan aiskrim..Qoid diam je..erm..Berbekalkan handphone kat tangan..Qoid menyerah diri..dan kami macam lega bercampur pelik..
Kali ni..merelakan tuala itu diletakkan di bahu..dan tak nangis..Yang penting tak nangis!..ahaha..dok lah kami pujuk biar dia betul2 tak nangis..Handphone kat tangan tu jadi modal tanya ada orang call tak..ehehe..
Dapatlah trim cantik2 rambut tu..Encik hubby dah cakap..klu nangis..botakkan je terus...ahaha..Syukur..Menunjukkan dia dah besar..Ke sebab Rasuah Aiskrim tu? erk!
 
 
So..bila selesai..Janji mesti ditepati..Kenalah encik Hubby singgah McD untuk aiskrim ni..dan Coke untuk Ibu with Fries untuk Encik Hubby..Layan sungguh Qoid makan aiskrim..Xpelah..Sekali sekala rasuah..ekeke..Takleh amalkan..sebab takleh minta anak bertindak kerana ganjaran..So..moral of da story..janji mesti ditepati :) xoxo

NolynQoid

2 comments:

  1. ahaks.. kena rasuah baru boleh potong rambut. Samalah dengan anak teruna akak tu, bukan main payah kalu nak potong rambut. mcm2 alasan nak ngelak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xleh amalkan rasuah kak..kali ni cuma nak buat dia diam je..ahaha

      Delete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Powered by Blogger.