Entry Jumaat - Memasukkan Tangan ke Kemaluan

December 28, 2012

Assalamualaikum u'olls..
Soalan :
Jika seorang wanita itu memasukkan jari untuk membersihkan najis dalam kemaluan atau tujuan perubatan oleh doktor untuk membuat pemeriksaan dengan memasukkan tangan atau alat-alat pemeriksaan, apakah WAJIB bagi wanita itu Mandi Wajib? Dan jika berlaku dalam bulan Ramadan, adakah batal puasanya?

Jawapan :
Jika demikian (untuk tujuan perubatan dan pembersihan) maka TIDAK WAJIB mandi dan ianya TIDAK MEMBATALKAN puasanya..

Sumber: 1001 Soal Jawab Agama, Umat Bertanya Ulama Menjawab

Ibu mengandung atau yang menjalani Pap Smear..mungkin ini blh membantu kemusykilan kita..Wallahuaklam..xoxo

NolynQoid

You Might Also Like

2 Komen

  1. Tq Lynda, hari tu pun sy tak sambung mkn ubat subur masa bulan ramadan sbb xnak batalkan posa masa jumpa doktor. Hari ke -10 periodkan doktor akan masukkan kamera masuk dlm rahim tgok telur.

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Instagram Lynda Che Lah

KBBA 9

Followers

Google+ Followers

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pandangan dan pendapat adalah pandangan peribadi penulis. Sebarang maklumat yang dikongsikan hanya bertujuan untuk perkongsian.

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap kesilapan atau ketinggalan maklumat di dalam blog ini. Penulis juga tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerugian, kemalangan atau kerosakan kerana maklumat yang disediakan.

Sebarang perkongsian gambar atau artikel perlu mendapat kebenaran penulis secara bertulis. Komen yang dipaparkan adalah atas persetujuan penulis. Penulis berhak memadam atau mengedit sebarang komen tanpa sebarang notis.

Terima kasih untuk sokongan anda.