Majlis Berkhatan

December 03, 2012
Assalamualaikum u'olls..

Sebenarnya majls ni dah berlangsung minggu sudah..minggu ni baru nak update..takpe..janji update..Musim cuti ni memang musin berkhatan ataupun bersunat utk anak-anak lelaki..Yang berkhatan ni sepupu-sepupu sy a.k.a anak Paksu n Maksu..Majlis berlangsung di Kampung Kuantan dengan paluan kompang, acara berarak dan bersanding..huhu..syiok sbb lama dah tak buat gini..last masa sy kawen..erk..Dulu masa 2 adik lelaki sy bersunatpun ada acara ni..so..flash back sweet memories untuk family kami..
Tuan Tanah n Qoid amik mood..
Pelamin by Maksu n Mama
Yang diraikan
 
Bacaan Doa Selamat
Kasihnya Ibu Membawa Ke Syurga..
Kasihnya Ayah Membawa Bahagia

Antara hidangan hari tu Asam Pedas Tetel, Kobis Masak Lemak, Ayam Goreng Rempah, Sambal belacan Mangga, Ulam-ulaman..Kuih Muih..
Seronok berkumpul sekali-sekala..Mereka bertiga pun dah selamat dikhatankan dan sedang dlm tempoh pemulihan.. Nanti si Qoid pun blh buat mcm ni..Buat kambing golek sekali..hehe...xoxo

NolynQoid

6 comments:

  1. wahh..meriah sguh majlis khatan, siap ada pelamin bagai...first time tgk nie, suka la pulak hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. azie..
      mmg family suka buat gini..saje suka2..nenek pulak ckp takut tak dpt tgk cucu bersanding..tu dia suh sandingkan dan naik pelamin..ikut je lah kan..tp seronok!

      Delete
  2. meriah majlis ye.. berpelamin ..
    jarang nisah tgk sambut majlis berkhatab mcm ni..
    biasa nye kite buat kenduri biasa-biasa aje kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..berkongsi indahnya kenduri meriah begini utk nisah :)

      Delete
  3. macam buat kenduri kawen.. ingatkan kenduri kawen masa tgk gambar ari tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg buat berkhatan macam ni..meraikan yang bakal dikhatankan sambil berkumpul ramai2..nenek kata bila lagi nak tgk cucu bersanding..hehe

      Delete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Powered by Blogger.