Home Ads

Bila Qoid Takut Pasir ~

Assalamualaikum u'olls..

Actually nak update pasal cuti-cuti Pangkor tapi mood tak dtg lagi..so..sambil cari-cari mood..post lah dulu pasal anak bertuah ni..

Bila pergi pantai..of coz kene pijak pasir kan..tp Qoid ni lain macam..mayb sbb dia jenis yang pembersih..ahaha..xleh kotor sikit..kaki klu kene pasir atas jalan pun dok sibuk lap..apatah lagi klu penuh satu kaki..So..di Pangkor hari tu..Encik Hubby lah mangsa keadaan memandangkan ibu tak larat dah nak kendong dia..
Dok lah berdukung saje...
Apa saja..asal kaki tak jejak pasir..
Letih dan penatlah pulak nak mengendong dia..aktiviti atas pasir semua takmo..Last2..encik hubby decide gak letak dia ke bawah..bergayut-gayut menahan kaki jangan jejak pasir..sy tekan-tekankan kaki dia sampai jejak juga pasir..sambil2..benamkan kaki encik hubby kunun-kunun seronoknya main pasir..ahaha..psikologi yang byk membantu..End up :
Seronok dan berkeyakinan sambil benamkan kaki ayah..Pelik kan..g Island hopping pakai jeans..ingatkan tak kena turun..ingat round pulau je..sekalik...tak dptlah berendam dalam crystal clear water tu..
Seronoklah sgt..pastu jalan sendiri dah..
Jalan sendiri pegi ke bot..Alahai anak bertuah :)
Seronok dia main atas pasir..asyik dok cakap nak main pasir pula...hehe..Insya Allah lepas ni boleh buat aktiviti pantai pula..xoxo

NolynQoid

17 comments:

  1. lps nie mesti qoid selalu ajak g pantai! Nak main pasir

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah azie..dok tanya bila nak main pasir..hehe

      Delete
  2. ni gambar percuian kat pangkor ker... hahahaa.. ada lg tulis coral island tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah masya..dulu pegi pangkor tak jalan pulau..ni dpt pegi..

      Delete
  3. hehehehehe..pembersih sampai tak nak turun jejak tanah tu. tp dah tau seronok nya main pasir, kemain lagi. comel je

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah sue..ibu yang rimas tgk bersih sgt..ahaha..sbb ibu jd mangsa tolong lap kaki dia..ni dah tau..seronoklah..hehe

      Delete
  4. salam ukhuwah dari BUNDA...ENSEM HERO KECIK TUU..

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum ... budak mmg cam tuh . kena rajin push dia bagi dia kenal n selesa , baru dia suka .

    ReplyDelete
  6. Cantik blog lyn...da lm xjenguk..hihi blog sendiri pn mls update..hihi

    ReplyDelete
  7. hehe..br tukar template ct :)..tulah..lama tak tgk ct update :)

    ReplyDelete
  8. siap pakai spek tak tahan tu... hmm anak bertuahkan.. mula2 takut2 pastu berani macam pantaitu dia yang punya

    ReplyDelete
  9. bila takut kena dukung lah.hehehe

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~