Home Ads

Cuti-Cuti Pangkor 2013

 
Memandangkan blog dah berwajah baru..should ade entry baru..(according to Rara)..tp tak sempat..rindu mengupdate..akan cuba dan terus cuba.. So..entry ni actually entry basi tp xpelah..boleh share juga kot..kenang-kenangan..

Ingat tak besday Qoid hr tu buat awal? sbb on Qoid's besday tu kitorg kene g travel..ahaha..mcm paksaan tp sebenarnya dgn penuh rela hati..sponsored trip to Pangkor..hehe..actually family day opis encik hubby..So..sempoi2 je kami ikut laluan Kuala Selangor-Lumut pegi Pangkor..Gerak hari Jumaat tu lepas solat..sampai jeti lebih kurg pukul 6.30 petang..Tiket feri free :)
Selepas 2 tahun..masih sama :)
Si budak macho...adoi...
pink Taxi Pangkor..dulu pegi harga RM12..sekarang RM15
Check In kat Pangkor Bayview..bilik OK dan FOC :)
Yang penting Meals Time tu :)

Trip kali ni kami naik bot g Coral Island..Si Qoid sibuk nak naik bot..dia peminat tegar kenderaan yang laju mcm bot laju..keretapi dan kapal terbang :)


Ni aktiviti family day tp si Qoid kan takut pasir..takdelah join aktiviti untuk kanak-kanak..
Wlupun tak ikut game..Qoid tetap dpt hadiah..tak malu...hehehe
Lamalah ngidam makan kerang bakar..last2 jumpa nun jauh kat Pangkor..Malam tu..ada BBQ Dinner dan byk acara lain..Sy tak stay sbb Qoid dah mengantuk..Hubby stay sbb dia kena sampaikan hadiahlah..buat cabutan bertuahlah..
Yang seronoknya trip Pangkor ni dibandingkan dgn trip 2 tahun lepas..trip kali ni percuma dan balik bwk RM200 sebagai hadiah cabutan bertuah..Tiket free percuma..Bilik percuma..makan percuma..ahaha..Pangkor pun dah byk kemudahan contohnya..kedai-kedai makan sekitar pantai tersusun rapi..dan aktiviti air pun murah je sebenarnya..Untuk Island Hopping mcm kami buat tu kos RM10 seorang..Snorkeling dalam RM15 seorang dan lain2 aktiviti harga lebih kurang begitu juga..

Tahun ni slow sikit aktiviti cuti-cuti ni sbb hubby br tukar tempat bertugas..plus dia sambung study..dan kene bersedia utk PRU 13 pula..ada satu tiket oversea mayb terpaksa di`burn' kan aje..sedey...xoxo

NolynQoid


6 comments:

  1. bestnya!!! semuanya free. hehehe. tapi tgk meals time dia agak limited kan. sejam je. kalau saya sejam tu mmg x cukup. nak makan lagi, nak borak2 lagi. hehehe

    ReplyDelete
  2. @ Sue ~ meals time sekejapan begitu makanan pun cpt habis..hehe..makan utk alas perut je :P

    ReplyDelete
  3. seme foc, bestnya!!
    azie xpernha smpai lg pun pangkor nie

    ReplyDelete
  4. azie..baby dah besar n pandai main pasir boleh pegi dah..kos g pangkor murah sebenarnya :)

    ReplyDelete
  5. alamak seronoknyr dahler free bertambahler sronoknyer...
    pangkor nanti akak lak datang..

    ReplyDelete
  6. @kak Zila ~ kena terjah pangkor..dah ok dah banding dulu :)

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~