Home Ads

Buffet Ramadhan...

 
Memandangkan puasa tahun ni encik hubby exam final..so kami byk makan iftar kat umah mama dan MIL..klu ada masak pun hari cuti tp kekerapan memang ke umah mama atau MIL..Cuma sejak minggu lepas..encik hubby dah free so kami dpt join iftar buffet Ramadhan kat luar..

Last week kami terima undangan berbuka di Puteri Garden Klang..dekat dengan rumah dan mudah..Lgpun semua ada dengan harga serendah RM39 pax. ni memang tempat feveret..semua ada dan kapasiti yang hadir tak ramai mcm kat Concorde and Bluewave..

Sabtu lepas ke Kelab Shah Alam..ni ofis hubby yang organise..klu tak silap RM49++. Makanan byk cuma tak larat nak jalan sebab lepas iftar kesuntukan masa untuk solat Maghrib lagi kan..so..tak byk amik tp overall puas hati.. 

Cuma yang paling tak puas hati iftar `bidan terjun' semalam kat Austin Chase Plaza Shah Alam..itupun sebab semua restoren fully booked dan semua buffet is full..so..nak try lah makan western kat situ sbb ada buffet western..Sygnya..x berbaloi untuk RM55 pax sbb yang dpt makan semalam..Daging chicken chop..coleslaw sikit..nasi goreng tak sedap..dan tunggu smpi ke sudah makanan tak topup..actually..nak buat buffet kena ada ilmu..itu yg penting..bukan apa..kesian tgk 1 couple ni reserved tp bila dorang sampai..makanan takde utk diambil..ambil je lah apa yang ada dengan harapan lepas ni boleh tambah selepas topup..tp smpi ke sudah tunggu takde top up..

Orang kata tak baik merungut kalau pasal makan tapi mmg kami tak puas hati untuk byr RM110 2 orang..itu pun berulang kali tanya umur Qoid sbb nak cas even Qoid ni bukan makan pun..klu makanpun byk mana lah kan..but mmg kesian ngan org yang dtg kemudian..sbb mmg takde makanan tambahan yang diberi..Adakah hanya untung semata atau..entahlah..bulan Ramadhan bulan bersedekah..xde concept itu mungkin bg sesetengah restorenn atau hotel..

Malam ni ada lagi satu buffet Ramadhan..kali ni kat tempat feveret..Puteri Garden Klang..one whole family..xoxo

NolynQoid

No comments:

Post a Comment

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~