Randomly...

September 10, 2013
Assalamualaikum..

Sejak preggy..should or should not sy ckp..sy adalah sensitif kerana :

a) Bila semua keje kat ofis ni mcm sy yang buat...kejap kang telefon bunyi sy jwb..sbb org yang patut angkat takde..

b) kejap kang, semua surat berkaitan sy kena fotostat..masuk sampul..pos?

c) bila bos meeting atau keluar..org berkaitan pun ikut hilang..apa ikut bos ke? 

d) bila sy hilang kejap g tandas..g beli bfast dok lah org mencari sedangkan org yang mmg selalu hilang tak kira waktu tak dicari..klu dicaripun.x kena bambu..

e) bila sy MC, AL, EL jadi hal walhal org lain semalam elok tak sakit tetiba hari ni MC smpi 2 3 hari xpe..

f) bila time tu sy sibuk ngan tugas hakiki sy..time tu juga org bagi ad hoc..apa org lain tak boleh buat ke?

g) Time tu lah nak kemas ofis..time tu juga org tu sibuk buat tugas hakiki dia yang selama ni dia tak sibuk pun..

h) Sy pun layan blog..layan FB tapi keje boleh je update siap filing..siap buat ad hoc..siap tugas hakiki..takyah OT tapi yang siap OT keje masih macam tu gak..erm...

Hai..ke sy terlalu sensitif terhadap perkara ni sbb sy pregnant..Ke sy fikir sy ni bagus sgt? Melalut di hari Selasa..Sy dah penat menanggung masalah dan keje org tapi org tak pernah fikir pasal sy..Tapi buat ape dorg fikir pasal sy kan..bukan boleh share gaji sy pun kan..Erm..berbalik kepada moral sendiri..Ikhlaslah dalam bekerja..Kita bagi anak isteri (lelaki) makan ngan sumber rezeki itu..Kita (wanita) makan hasil itu..Kalau anak tak dgr ckp..jgn salahkan anak..Tengok diri anda dulu!

NolynQoid is feeling sensitive :`(

2 comments:

  1. kesiannye.. x suke jugak ade environment mcm ni kat tmpt keje kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh akak..rasa mcm mau berenti keje meniaga nasi lemak pagi2 lagi hati senang..huhu

      Delete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Powered by Blogger.