Home Ads

Dinner Celebration @ Islamic Steakhouse, Bukit Tinggi Klang (Now Amansara Steakhouse)

Assalamualaikum..

Susulan kejayaan Ayeed dalam PMR..malam itu juga kami satu famili g makan kat Islamic Steakhouse, Bukit Tinggi Klang..Concept mcm Chilis (sy tak pernah makan kat Chilis tapi Angah kata sama je senarai menu dia) tapi di Islamic Steakhouse confirm Halal sbb dorang takde serve any alcohols..Minuman takde Margarita bagai..Thanks to Abg Lang yang suggest..
Ok..restoren ni terletak seberang jalan dengan Aeon Jusco Bukit Tinggi..Shoplot yang banyak-banyak tu..terlalu byk kedai..tp senang notice dr luar jalan besar tu sbb dia corner lot..cozy dan layanan adalah tiptop..ada surau juga..servis lancar wlupun mlm tu ramai..
Operation Hours
 
Kami order macam-macam malam tu..ada kombo platters (ayam, daging, kambing, lobster)..ada nachos..ada spageti..ada pizza..Gambar adalah nan ado sbb sume mcm piranha masa makanan sampai..Insya Allah lain kali pergi boleh upload gambar..
Courtesy Islamic Steakhouse..TQ
Harga not bad..bolehlah utk yang order tak hengat dunia..Tq Ayah sbb belanja kami malam tu..
Kami cerewet sikit pasal kedai atau restoren serve Arak atau Alcohol ni..sbb timbul rasa Syubhah kan..kalau ada rasa Syubhah eloklah tak payah makan..so..tak payah g Chilis, TGI Fridays atau Tony Roma's..Sini sume ada yang sama..Dan sedikit perkongsian tentang rasa Syubhah makan di restoren yang menghidangkan arak <klik sini>..xoxo

NolynQoid

13 comments:

  1. Islamic steakhouse ni rasanya ada satu kt bangi. Rasanyalaa. Hehehe
    Kawan2 ckp best steak kt rest. Nih

    ReplyDelete
  2. Nina..
    Kalau tak silap kat Setapak pun ada..Ni new branch..kami ni org Klang tak sanggup pula nak mkn jauh smpi ke Bangi..hihi..nasib baik ada :)

    ReplyDelete
  3. WADIHANA NI ADA BYK CAWANGAN KAN? ORG SUGGEST GI MAKAN SINI TAPI BLOM BERKESEMPATAN...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa ada 2 3..kat setapak..kat bangi dan latest kat Klang

      Delete
  4. Sedap tak nda? 1 plate boleh makan baper org? bleh try bawak family akak kalu nak rasa kat steakhouse nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Sya..portion mcm sikit..nda order hr tu secara berjemaah..so dpt rasa sorg sikit tapi byk jenis..klu nak share rasa cukup untuk 2 orang je 1 plate

      Delete
  5. belum pernah cuba makan kat sini..
    nanti bolehla cuba..

    http://azrinzfamily.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. taste makanan ok dan harga pun boleh tahan murah kan

      Delete
  6. Hi ...saya pun baru jer upload pics masa makan kat wadihana steakhouse tapi branch Johor Bahru di www.blogmakanbest.blogspot.com
    Senang2 tu singgah le yer....blog saya nih cakap pasal makan jerrr 100% takde topik lain hehe dan kalau bolih follow la yer TQ bebanyak...

    ReplyDelete
  7. rasanya restoran ni restoran yang sama dengan Amansara Steak House, Taman Botanik tu kan....

    Rasa nya ok lah kan...kami 5 beranak enjoy gak makan di sini....

    ReplyDelete
    Replies
    1. digantikan dgn Amansara..
      few days ago makan kat sini tapi dissapointed
      server pakai tshirt biasa mcm tak mandi..i dont know about kitchen
      beli combo but small portion plus salmon terlalu kering..

      Delete
  8. betul tu... Amansara dah took-over Wadihana.. new management. wadihana kat setapak, bangi & few places dah tutup.. .. lepas GST hari tu mmg effected betul kat restaurant2 melayu ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. i prefer wadihana sbb byk meals..
      dan server sgt pro
      amansara sgt menyedihkan..salmon grill kering..chicken grill kering
      xleh supoort klu mcm tu terus

      Delete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~