Tentang Anak-Anak..

Assalamualaikum..
Ada lebih kurang sebulan sebelum masuk keje balik..huhu..tetiba rasa sekejap..next week Qhalif Umar dah 2 bulan..lagi 2 minggu juga nak cuti rehatkan minda :)
Qhalif Umar dah pandai diagah..dah pandai masuk jari dalam mulut..minum susu 4 auns dah..bangun tgh malam pukul 2 pagi dan masa Subuh ajak main..Oklah malam bangun 2 kali je..Ragam x banyak..Kembung tu biasalah kalau tersilap percaturan kan..Tapi xleh lambat buat susu..menangis mcm kena pukul..perkembangan lain biasa je la..klu bwk dok luar rumah amatlah suka!
Ini dua orang so far ok..balik sekolah..jaga adik..dan kacau adik tidur..perkembangan di sekolah..Alhamdulillah..Qoid dah boleh baca doa makan dgn betul siap terjemahan..baca Al-Fatihah dengan bantuan..berzikir Subhanallah..Alhamdulillah..Allahuakbar..semua ok..rajinlah juga berzikir tu sbb umpama nyanyian kan..sukalah dia..azan pun ok cuma pelat tu ada lagi..menyanyi lagu yang teacher ajar toksah cakaplah..doklah ulang lapanratuskali sampai ibu ayah dah hafal dan tensi! ahahaha..Rumah kecil saya lah..I'm little Qhalifah..Macam-macam lagu..Bila tak faham kami rujuk kakak Arianna Hani sebagai translator..sbb Qoid still pelat certain words..Kang x phm dia marah pulak!Arianna Hani well done!..Alhamdulillah anak-anak berjaya..Kami bangga dengan mereka..So..tunggu sport's day 1 Mei ni..nak tgk macam mana anak-anak bertuah kami ni cooperate dan act kat sekolah..can't wait!xoxo

Lynda Che Lah

6 comments:

  1. cepat betul masa berlalu kan..baby saya beberapa bulan lagi dah nak setahun..ishhhh..x puas rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Sue..macam baru je dgr sue bersalin..nak setahun dah..hehe

      Delete
  2. Comel je..semua..sorry Lynda lama tak bertandang kat sini..Baby pon dah besar..kejap je kan masa berlalu..wah pandainya Qoid..semoga terus cemerlang..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kak lynn, alhamdullilah. comel2 anak akak. geram sheila tengok. semoga mereka membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh serta solehah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat semuanya utk Sheila..amin ya rabbal alamin :)

      Delete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Powered by Blogger.