Home Ads

Qhalif Suntikan 2 Bulan..

Assalamualaikum..

Qhalif Umar dah 2 bulan 3 Mei hr tu tp x cucuk lg sbb pegi cuti-cuti Msia kn..so..balik dr cuti baru bawak Qhalif cucuk kat Klinik Kesihatan..

Berat dah naik 5.4kg..perkembangan ok..x byk ragam..skrg ni lebih byk nak ajak main dan borak..Ibu nk masuk keje dah..alahai..so next week ajaklah onny main ngan borak ye..hehe..Suntikan 2 bulan ini merupakan suntikan 3 serangkai dalam satu shot (hib, DTP, polio). Ini utk mengelakkan kancing gigi, penyakit bawaan udara dan polio. Biasanya suntikan ini akan menyebabkan baby demam tapi alhamdulillah Qhalif tak demam..

Actually nak share sikit petua utk elak baby demam lepas injection iaitu selepas disuntik terus bg ubat demam yang dibekalkan dan sapu tempat suntikan dengan Vicks..Petua ni sy buat utk kedua-dua anak. Syukur Qoid dan Qhalif setiap kali suntikan imunisasi tak demam..
Disebabkan untuk suntikan 2 bulan ni g lewat (14 Mei) kena tunggu lebih kurang sebulan utk suntikan seterusnya..next check up 3 months pada 19 Jun..Ibu dah nak masuk keje Isnin depan..huhu..xoxo

Lynda Che Lah

3 comments:

  1. hehehehe.selagi x cukup 2 tahun.suntik jelahh.hehe

    ReplyDelete
  2. Wahh semangat nyaa..suka tengok gaya dia tido..hehee..Alhamdulillah anak2 aida memang tak pernah kena demam setiap kali lepas suntik..antibodi kuat kot..hopefully baby Qhalif pon kuat dan tak demam kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah..hubby pun kata antibodi ikut ibu ayah.kami jarang sgt demam..setahun sekali tp sekali kena terus tumbang x blh bangun..hehe

      Delete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~