Demam Denggi..

June 10, 2014

Assalamualaikum..

BIL sy diserang demam denggi..Sekarang berada di  KPJ Selangor untuk rawatan..Dia demam sejak hari Sabtu dan berterusan sehingga Ahad dengan suhu lebih 40 darjah C..Ujian darah pun menunjukkan virus denggi..Semoga kembali sembuh..sbb semalam pegi melawat bacaan platelet dah menurun..cuma mungkin akan naik pada hari ke 4 dan pulih seperti biasa..Tak serius..
Bawa anak-anak lawat papa semalam..Si Qoid panggil PakNgah Papa..terikut dengan kakak..si Qhalif belum tau lagi lah panggil apa..tp Papa mmg sayang semua..smpi sanggup turun katil berdiri bagi anak-anak duduk..hehe..Semoga cepat sembuh..Minggu depan anak-anak dah sekolah..Papa yang kena amik..ngehehehe..
 
Jom bersihkan kawasan rumah..Jaga kebersihan..pastikan ubat nyamuk dipasang (elektrik)..bersihkan tempat simpanan air atau bekas menampung air..tingkap di tutup terutama di waktu nyamuk Aedes bebas berterbangan (subuh dan senja)..Minum air dgn banyak..Smlm mama rebuskan air pucuk betik muda kalau tak silap..ikhtiar mengurangkan demam..selain itu try sup ketam..tapi so far paling mujarab air isotonik..sy bekas pesakit denggi..so..try the best mengikut sistem tubuh..xoxo

Lynda Che Lah

You Might Also Like

1 Komen

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Instagram Lynda Che Lah

KBBA 9

Followers

Google+ Followers

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pandangan dan pendapat adalah pandangan peribadi penulis. Sebarang maklumat yang dikongsikan hanya bertujuan untuk perkongsian.

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap kesilapan atau ketinggalan maklumat di dalam blog ini. Penulis juga tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerugian, kemalangan atau kerosakan kerana maklumat yang disediakan.

Sebarang perkongsian gambar atau artikel perlu mendapat kebenaran penulis secara bertulis. Komen yang dipaparkan adalah atas persetujuan penulis. Penulis berhak memadam atau mengedit sebarang komen tanpa sebarang notis.

Terima kasih untuk sokongan anda.