Percutian ke Pulau Perhentian..

June 05, 2014
Assalamualaikum..

Ni mmg post peram tahap langit ketujuh..hehe..utk tatapan family..dorg je rajin bc blog I ni..ahahha..Plan nak pegi perhentian dah lama..since bersalinkan Qhalif lagi..Actually ayah pun nak balik kampung tengok Toki dan tunjuk cicit baru..semua sepatutnya pegi tapi kita hanya merancang tapi Dia yang menentukan..Angah n family tak ikut sbb kekangan tugas..begitu juga Abg Lang..

Kami bertolak malam 7 Mei..smpi subuh 8 Mei..berehat kejap kat rumah Toki then pukul 10 pegi jeti Kuala Besut..Semua dah di arrange..Kami menginap di Arwana Perhentian..perjalanan dari jeti ke Pulau Perhentian mengambil masa lebih kurang 45minit..terhentak-hentak dilambung ombak..paling seronok si Qoid..sbb dia mmg suka naik bot..Qhalif all da way tidur..oklah kan tak meragam..Sampai pulau terus check in dan gedebush mandi pool..pool adalah besar dan best! ngan Qhalif dok berendam smpi tgh hr..lepas berendam semua pakat qada tidur sbb semalam satu hari atas jalan..
 
 
Petang lepas bangun tidur..sambung mandi laut..pantai bersih..air pun tak berombak kuat..just nice..Malam kami makan di restoren berdekatan resort sbb kami tak ambil pakej makan semua..sila bersedia ngan harga yang mengarut..tapi mmg tak boleh memilih..kalau pilih lapar lah kan..seorg peniaga kata..terpaksa kami kira harga `omputih'..namapun kita tourist..haisshhh..
 
Day 2 kami buat island hopping dan snorkeling..ngan Qhalif sekali diangkut dok snorkeling..pakej amik RM90 seorang..dibawa ke teluk-teluk cantik tgk Nemo..tgk penyu (seriously Hubby dpt tgk penyu..kami atas bot pun dpt tgk..ayah kejar penyu)..tgk baby shark..tgk terumbu karang cantik2..puas hati..malam kami makan di Flora Cafe..byk pilihan sbb dia resort besar..
Selfie with monopod! Tok Ayah sporting tu selfie! wakaka!
Day 3 dah nak balik..tp ok..puas..tidur dgn tenang..anak-anak pun ok..balik ke tanah besar lebih kurang pukul 1 tgh hr..Sy sefamily terus shoot balik..MokSu pun..Mama stay kat kampung for a few days..lama tak berkumpul..seronok..coming vacation on the way..kali ni Angah n PakLang ada..Pakchik pula takde :(

Lynda Che Lah

2 comments:

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Powered by Blogger.