Batalkah Puasa Apabila Haid Sebelum Berbuka..

July 04, 2014

Assalamualaikum..

Istimewanya wanita Allah bg hadiah juga di bulan Ramadhan..Datang bulan..Hubby kata..untung dan seronoklah sebab Allah sayang bagi rehat..so..jgn merungut kalau x dpt puasa Ramadhan sebab keuzuran ni..Nak share sikit kemusykilan tentang batal tak puasa kalau haid dtg beberapa saat sebelum berbuka..dan batal tak puasa kalau rasa mcm ada darah keluar tapi takde sebelum waktu berbuka..

Jika haid datang beberapa saat sebelum Maghrib maka puasanya BATAL..

Kadang-kadang kita ada instinct kan..rasa macam ada dah darah..tp bila check takde..sehingga waktu Maghrib..maka puasanya adalah SAH.

Sebab kita kdg2 was-was kan..sedikit perkongsian sbb perkara ni jadi semalam..so..hari ni terus check..share sekali utk semua..Wallahuaklam..

Lynda Che Lah

You Might Also Like

1 Komen

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Instagram Lynda Che Lah

KBBA 9

Followers

Google+ Followers

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pandangan dan pendapat adalah pandangan peribadi penulis. Sebarang maklumat yang dikongsikan hanya bertujuan untuk perkongsian.

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap kesilapan atau ketinggalan maklumat di dalam blog ini. Penulis juga tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerugian, kemalangan atau kerosakan kerana maklumat yang disediakan.

Sebarang perkongsian gambar atau artikel perlu mendapat kebenaran penulis secara bertulis. Komen yang dipaparkan adalah atas persetujuan penulis. Penulis berhak memadam atau mengedit sebarang komen tanpa sebarang notis.

Terima kasih untuk sokongan anda.