Aktiviti ~ Bawa Anak-Anak ke Aquaria KLCC

December 18, 2014

Assalamualaikum..

Cuti hari Keputeraan Sultan Selangor (11 Disember) bawa anak ke KL. Hubby yang kerja kat Putrajaya amik cuti. Kebetulan kami ada urusan di pejabat lawyer di Plaza Permata..Alang-alang bawalah anak-anak jalan sempena cuti sekolah.. Kesian Qoid terperap kat rumah..So..pegilah kami ke Aquaria KLCC..

Sebenarnya..sambil menunggu kat pejabat lawyer (urusan jual rumah lama)..tgk Groupon ada tiket Aquaria murah..RM28 untuk dewasa..so terus grab.. Harga biasa bg dewasa RM38 kanak-kanak RM28. So, selesai urusan di Plaza Permata kami ke KLCC.
Sampai KLCC, pegi makan dulu kat Signatures..then lepas tu terus g Aquaria..Jauh jalan T_T..Dah tu bwk Qhalif kan..nasib baik ada carrier..Sampai Aquaria, Q panjang..org Selangor pakat turun KL kot bawa anak jalan-jalan..Smpi turn tunjuk voucher tp dorg kata takleh pakai sbb cuti sekolah..Voucher Groupon boleh pakai weekdays selain cuti sekolah..hampeh..So bayarlah harga normal..total kami 3 org RM104 T_T
Btw, voucher Groupon dah minta refund balik. Dorg akan jwb thru emel dalam masa 3 hari bekerja..kalau dapat untunglah..tak dpt burn je sbb non-transferable..so..sblm beli voucher mmg kena baca T&C.
Masuk Aquaria..Allah! Ramainya umat..mmg tak selesa langsung..Aircond pun tak rasa..jalan sangkut-sangkut..Sepatut kena limit kan sekali masuk tu berapa org..ni tgk ikan sipi-sipi..kebetulan semua ikan tidur..ahaha..ramai sgt kot dtg..
Masa naik walkway ni..ramai sgt org..smpi takleh gerak dah walkway tu..kami pun stay jalan slow2 kat laluan kecemasan tu..amik gambar la sambil tgk org berdiri bergerak slow gila sebelah kitorg..kelakar pun ada..hikhik
Sekejap je dalam tu..tak larat nak tunggu..sbb tempat duduk takde..penuh sesak..nak menyusukan Qhalif pun tak boleh..so redho je lah RM104 tu utk trip singkat ni..Jadi rakyat Malaysia pun kena tiaw duit kaw2 juga..huhu..masih aman..terus keluar..gambar yang amik kat pintu masuk td pun tak amik..2 keping RM80..sekeping RM60..dah! tak payah macam-macam..Balik dan plan next trip dlm kereta ngan hubby...ahaha..gila kitorg ni..xoxo

Lynda Che Lah

You Might Also Like

2 Komen

  1. aduhaiii..sayangnya tix groupon tu..x psl je kena kuar duit extra kan..next time kena baca T&C dulu la nampak gayanya..sue pun lbh kurang cam lynda gak..ni dah ada few vouchers dah luput tarikhnya..huhuhu..redho je la..tau dek lakik, mati gue..hehehe

    ReplyDelete
  2. mudahan blh la claim smula duit tu..
    syg jugak.. ye la..selama ni kalo redeem apa2 main ambik aje.. x baca T&C..

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Instagram Lynda Che Lah

KBBA 9

Followers

Google+ Followers

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pandangan dan pendapat adalah pandangan peribadi penulis. Sebarang maklumat yang dikongsikan hanya bertujuan untuk perkongsian.

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap kesilapan atau ketinggalan maklumat di dalam blog ini. Penulis juga tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerugian, kemalangan atau kerosakan kerana maklumat yang disediakan.

Sebarang perkongsian gambar atau artikel perlu mendapat kebenaran penulis secara bertulis. Komen yang dipaparkan adalah atas persetujuan penulis. Penulis berhak memadam atau mengedit sebarang komen tanpa sebarang notis.

Terima kasih untuk sokongan anda.