Qhalif Umar ~ 10 Bulan 3 Hari

January 06, 2015
Assalamualaikum..

Post pertama untuk 2015..Tentang Qhalif Umar..Sebenarnya dia masuk 10 bulan 3 Jan hari tu..tapi Ibu is sibuk tahap maksima so mmg blog abandoned tak berupdate..tambahan pula negara tengah bersedih dengan kejadian banjir di beberapa tempat..sedih tgk mereka..
 
Qhalif Umar di usia ini dah tumbuh gigi 4 batang..tapi senget benget sbb suka main gigi..hihi..
Dah pandai jalan mcm robot tapi kdg2 malas..bertapak-tapak lah juga jalan. Ni dia sama ngan abg Qoid umur 10 bulan dah boleh jalan..so ibu excited nak belikan kasut sbb dah tak larat nak dukung..
Berat dah 9kg ++
Mainan kesukaan adalah barang dapur Ibu dan Onny..botol mineral water buat rolling..Mainan abg bagi kat dia pun sekejap sgt main pastu campak dah..
Makan toksah cakap..semua org makan dia join..
Kalau mengamuk..mengada bagi kat dia..manja sbb dia tau dia sorang je..ramai yang nak layan..
Suka tolak semua benda yang boleh bergerak..bakul baju kotor kdg dr dapur smpi dalam bilik..
Bawa potong rambut for first time..dan inilah dia..menangis bagai nak rak..Pakistan tukang gunting tu tak senang duduk..siap dukung dia pujuk-pujuk tp Qhalif kan drama king..ahaha..last-last kitorg cakap..takpe..gunting je lah..biar dia nangis kalau tak sampai sudah..biar Qhalif tgk betapa mengada nya dia..
Ibu tak blh hilang dr pandangan mata..menangis juga bagai kena pukul..nak mandi payah..nak buat apa pun payah..makan laju-laju tak sempat kunyah..huhu..anak bertuah..

Byk nak cerita..byk sgt nak share..utk tatapan anak-anak 1 hari nti..kenangan 2014 yang amat indah..2015 yang Insya Allah juga indah belaka..nanti lah ye..bila berkesempatan..xoxo

Lynda Che Lah

2 comments:

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Powered by Blogger.