Selamat Tinggal B1-31-3A, Pangsapuri Seri Palma, Desa Latania

January 14, 2015
Assalamualaikum..

Post tertunggak..Kami perlu berpindah dr kediaman rasmi di Desa Latania berkuatkuasa cuti Krismas lepas..Perjanjian dengan owner baru hanya sehingga Krismas..Masa ni tahap stress adalah yang paling tinggi sbb pd hari sepatutnya berpindah..kunci rumah baru masih belum dapat..Tapi hasil perbincangan hubby dan owner baru, dan rezeki Allah, kami dapat tunda serah kunci pada hari Ahad (28 Disember). Dan dengan perancangan Allah, kami dapat kunci rumah baru pada Jumaat (26 Disember)

Urusan pindah randah agak kelam kabut dengan kehadiran 2 anak kecil..si Qhalif sibuk nak berdukung..so urusan packing mmg slow..Hari Sabtu (27 Disember), tinggalkan Qhalif dan Qoid di rumah Onny. Lori (Ayah uruskan) datang untuk urusan pick up big items mcm almari, mesin basuh dan peti ais..dan kotak2 berisi barangan..dah loading kami ikut lori pergi rumah baru di Meru..huhu..padahal tak abis kemas lagi Desa Latania..Ma Adik ngan anak-anak ikut dtg makan tengah hari kat rumah baru..

Petang dlm pukul 4 sambung kemas Desa Latania..Kali ni pack semua angkut masuk plastik hitam je..Pastu campak dlm Exora ngan Unser..Sekali jalan..Dah tak label..Angkut janji clear rumah tu mcm memula masuk dulu..
 
Masa ni dah sebak sebab inilah rumah yang byk mengajar kami susah senang berdepan dengan lawyer masa urusan beli dan masa urusan jual..belajar macam-macam..besarkan Qoid dan Qhalif di rumah ini..belajar kehidupan berkeluarga yang sebenar..Cukup makan ke tak..korek tabung semua di rumah ini T_T dan akhirnya rumah ini selamat diserahkan pada owner baru..
Yang lebih sedih Cina depan rumah selama hampir 5 tahun ni..sy tak tahu nama cuma panggil sister..dtg peluk dan tepuk bahu cakap u macam adik I..(tetiba) ahaha..Entah bila jumpa lagi..sedih u sudah mahu pindah..*tears*..Dia baik tp family dorg mmg bising cakap macam bergaduh siang malam..hehe..
 
 
 
Rumah ni ditinggalkan kosong begini seperti mula-mula beli kecuali tinggalkan kabinet dapur tu..Dapur tempat cari rezeki tambahan meniaga lasagna..Byknya kenangan kat rumah ni yang akan terus jd kenangan abadi..Hubby tanya sedih ke? Adalah sedih sikit kan..tp gembira sbb dpt rumah baru dan anak-anak takyah menapak naik tangga tingkat 3 1/2 lagi..hehe..Syukur dgn sedikit rezeki tambahan..

Terima kasih Desa Latania utk pengalaman yang menakjubkan..nti free share rumah baru..bukan bertujuan apa-apa..kenangan kemudian hari utk anak-anak..Untuk mereka tahu..susah payah Ayah dan Ibu dalam membina kehidupan yang lebih baik dan selesa..xoxo

Lynda Che Lah

6 comments:

  1. alhamdulillah..berhijrah untuk kebaikan kan..rumah yang lebih selesa,,
    banyak kenangan tu selama 5 tahun

    ReplyDelete
  2. wah bestnya pindah rumah baru...tapi letih kan nk mengemas...fuhhh

    ReplyDelete
  3. kak, nt share tau.nk tgk rumah baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mkn tahun gak sbb umah mcm kapal pecah..malu nk share.hehhe

      Delete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Powered by Blogger.