Home Ads

Daftar Qoid Darjah 1 Tahun 2017 ~ Ibu Yang Paranoid

Assalamualaikum..

Qoid Rafif lahir pada 2010. Maknanya dia akan masuk Darjah 1 tahun 2017. Kebetulan..Sistem Pengurusan Murid Tahun 1 Online JPN Selangor dah buka untuk pendaftaran 2017. Ibu lah over excited daftar Qoid sbb dengar macam-macam..Kalau lambat daftar tak dapat sekolah yang nak lah..Nanti kena hantar sekolah ntah mana-mana..So..ambillah langkah proaktif (paranoid) daftar cepat-cepat..
Tengoklah Ibu paranoid ke tak..sebab keputusan hanya akan diketahui pada 15 Julai 2016..haha..so next step kena pegi sekolah yang dipilih untuk hantar dokumen seperti salinan sijil lahir, MyKid, IC Ibu dan Ayah dan Salinan Sijil Nikah untuk pengesahan permohonan. Semua kena buat dalam tempoh 14 hari dari tarikh didaftarkan online..
Pastu WhatsApp hubby macam nak nangis sebab tak percaya Qoid Rafif dah nak darjah 1..Padahal 2 tahun lagi..ahaha..dah submit baru tanya ok tak sekolah Ibu pilih..Paranoid ni..ke jadi Mak-Mak memang macam ni..huhu..
Semoga semuanya dipermudahkan dapat sekolah yang diminta..senang nak uruskan sebab PakNgah Papa dah sukarela nak amik balik sekolah..kan PakNgah..ahaha..pastu balik sekolah transit umah Onny pastu pegi sekolah agama kebetulan depan umah Onny..Ni nanti fikir lagi nak hantar ke tak sebab kesian Qoid balik sekolah dah kena pegi sekolah balik..bila nak belajar kan buat homework..Again Ibu paranoid..huhu..xoxo

Lynda Che Lah

6 comments:

  1. Samalah jugak macam aida..tahun lepas dh isi online..lepas tu tak verify kat sekolah pun..so still bertangguh sampai sekarang padahal tahun depan dah nak masuk darjah 1 dah..hihihi..sama jugak macam aida, dah pilih sekolah baru tanya hubby..kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida..
      semangat lebih masa daftar online..
      Bab nak hantar docs ni tetiba mcm malas pula dah..
      ahaha..

      Delete
  2. hehehe..2 tahun tu sekejap tau..sedar-sedar kene shopping barang sekolah time tu lagi syahdu tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak ni...
      Belum pape dah bagi syahdu lebih..
      kejap je kan 2 tahun.. kejap je dah besar T_T

      Delete
  3. canggih btl zaman skrg ye...lg dua tahun dh boleh daftar dh..kalo zaman kita dulu ujung tahun baru pegi daftar,..agaknya nak daftar anak dara sy boleh jgk x, lagi 5 tahun hehehehe

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah dah settle.. skarang smua mudah.
    Hnya di hujung jari.. kt pom xde tkejar nk.ke sek utk urusan.ni..

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~