Home Ads

BerBBQ sempena Belated Birthday Mama

Assalamualaikum..

Memandangkan Mama tak sihat semasa birthday dia..so kami postponed celebration..
Kami dah plan nak buat BBQ..tp dalam rumah..ahaha..
sebab kami dah share beli periuk grill & steamboat kat Rara..
Pakai letrik..senang..

So..Ahad lepas semua free so jomlah kita makan-makan lepas lama tak berkumpul..
Hari tu sy buat new dishes..Chessy Meatball..pastu Ma beli kambing sikit..
Ayam kepak je 2 kilo..Udang sikit, sotong sikit dan paling win..
Ma buatkan Pulut Mangga..Masak nasi goreng sikit..
Senang sgt lah pakai ni buat grill..set suhu nak berapa..sekejapan je dah masak..
kambing tu pun sedang elok tak liat ke keras ke..ayam masak secukupnya..
udang ngan sotong pun cepat masak..Tak payah tunggu lama mcm pakai arang..
tapi takde rasa smoke lah kan..
Tp cepat masak..cepat makan..cepat kemas..hehe..setel..

Insya Allah..boleh di bawa kemana sahaja..
goreng ikan pun boleh..goreng telur pun boleh..
janji ada elektrik..huhu..
nak travel hujung bulan Mei nanti dah plan nak bawa..
berBBQ dalam hotel..ahaha..xoxo

Lynda Che Lah

2 comments:

  1. Akak pun dh byk kali pistpone bbq ngan family...tp lebih suka guna arang lepak kat depan rumah...

    ReplyDelete
  2. bestnya BBQ...happy birthday to mama akak...

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~