Bercuti ke Shaftsbury Residences, Cyberjaya

July 03, 2015
Assalamualaikum..
Event sebelum Ramadhan.. bawa anak-anak sempena cuti sekolah. Takde ke mana. nak keluar dr Klang/Selangor mcm jenuh je kan..Lagipun..PD, Melaka full house..so jomlah kita pergi Cyberjaya je..Kali ni ajak MakNgah dan PakNgah ngan Kakak Arianna.. Sewa kat Shaftsbury Residences semalam je..Adalah apartment 2 bilik harga lebih kurang RM350++.. Jadilah.. Janji ada swimming pool ngan bebudak dapat tidur hotel..


Check in time masa tu pukul 2 petang. Kami sampai awal pukul 1 tgh hr. so bilik belum ready. Ni kat lobi.. Apalagi..tak sabarlah memasing.. dapat celup kaki pun jadilah..Pastu sementara tunggu bilik siap..kitorg g makan kat restoren sekitar Shaftsbury Square kat bawah je..Semua ada kat situ..Macam-macam restoren dan bank.


Check in pukul 2..naik bilik tingkat 13 ke 16 ye.. Tak ingat.. Tapi security amat ketat sebab nak masuk lif pun pakai access card.. Oklah selamat kan.. Ada 2 bilik..ada ruang tamu..ada 2 bilik air..ada dining hall..ada kitchen yang lengkap dengan microwave, peti ais, stove masak, cerek air, pembakar roti dan utensils lain macam kuali, periuk, sudu, pisau, pinggan mangkuk dan gelas. Pagi breakfast masak sendiri tu..hehe


Dah lepas asar.. turun mandi pool dan kena paw kat vending machine ni. Vending machine ni bukan setakat ada air..ada snacks mcm chipmores..snicker tp harga ya ampun..Mahal! tp tengoklah bebudak tu..sambil mandi mengendeng Ibu, Ayah, Mama beli snacks...Adalah abis dekat RM40..huhu

Malam tu kami makan di Tappers, Shaftsbury Square..Nanti share gambar.. sbb kebanyakan gambar kat Angah.. Okla..sekali-sekala bawa anak-anak jalan-2jalan. yang penting dorang happy je..kita pun happy kan.. Tak kisahlah jauh ke dekat ke..janji spend time..xoxo

Lynda Che Lah

1 comment:

  1. Bestnyaa..sbb aprtmt tu pun nampak baru n bersih..yup betul tu lynda..yang penting anak-anak happy..

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Powered by Blogger.