Home Ads

Pengalaman Terbang dengan 2 Anak - Qoid & Qhalif

Assalamualaikum..

Kali ni mengada nak ikut juga encik hubby outstation..so ke Langkawi lah kita.
flight encik hubby dah set.so sy kena cr flight sendiri dengan 2 anak kecil.Qoid 5 tahun dah kira harga dewasa..Qhalif masih infant..
saya amik flight Air Asia yang paling last..tp standardlah AA kan..delayed.
tp ada bagusnya delayed ni sbb gate kat KLIA2 jauh-jauh semuanya.nti tu share lain..
Dah blh buat web check in awal-awal so smpi je terus pegi Imigresen..
senang..tunjuk boarding pass ngan IC je then scan bag.
Sy bw 2 hand luggage..Kelam kabut juga sbb Qhalif menangis nak ikut Onny yang hantar kitorg..
Haru..huhu..tp lps tu kejap je sbb pujuk dia turun eskalator.
Nak pegi gate kitorg tumpang buggy..jauh gate KLIA2.tp buggy separuh jalan je..jenuh juga jalan.Nasib baik Qhalif dah ok.

Sementara tunggu boarding.Nasib baikla dorg x meragam..
Masuk plane pun tarik perhatian ngan tunjuk majalahla..gambar kapal terbang..pastu bg makanan buat kunyah-kunyah.susu dah standby so Qhalif menyusu masa berlepas.kuranglah sikit ragam.
Qoid ok.byk soalan.bila gegar sikit langgar awan dia boleh tanya keluar api ke Ibu kapal terbang ni.haha..ko rase..
Debar jgn ckplah kan..Macam-macam terlintas.tp Allah tempat bergantung harap.
Dalam plane Qoid main Ipad while Qhalif lepas menyusu terus tidur.tp mmg automatic masuk plane kita ngantuk kot kan..
So mendarat smooth je ngan anak-anak behave dengan baik wlupun dah pukul 11.30 mlm..
Based on pengalamanlah kan..klu landing smooth mmg naiklah AirAsia..pilot akan try to touch down very smooth.tp naik MAS siapla ko masa touch down terhentak..Encik hubby pun cakap gitu.
Entry ni dah draft semalam tp hari ni br post..so 3rd day in Langkawi.
Tunggu hubby setel meeting nak g tour Langkawi jap..masih belum decide nak buat apa..xoxo

Lynda Che Lah

1 comment:

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~