Bertukar Jabatan...

May 10, 2016
Assalamualaikum..

Actually citer lama..
tahun lepas bulan September..
masa cuti kena Chiken Pox..
dapat berita pertukaran serta merta ke Jabatan Kewangan..
Jabatan idaman hati sejak dulu..
Sebab apa kata idaman hati? Sbb sy belajar bidang tu..
So akhirnya..dapat berkhidmat di tempat yang sepatutnya..

Hampir 7 tahun di jabatan lama..Banyak juga belajar..byk juga cabaran.
Dapat tau pun dr WhatsApp group.. terus call ofismate sebab tak percaya..
Waktu tu masih bercuti MC dan sambung jaga Qoid dan Qhalif..
Surat takde depan mata.Cuma ada gambar.. Lepas tu terduduk juga..
Sebab macam tak percaya..Rupanya..reshuffle besar-besaran..

Disebabkan masih bercuti so sy buat taktau je la..
Tarikh lapor diri 1 Sept 2015. Tp sy cuti sampai 4 September..
Tapi bos jabatan baru minta sgt saya lapor diri sebab nak tgk bakal staff dia..
Dengan parut cacar tak abis lagi. maka jejaklah kaki ke ofis baru..

Alhamdulillah semua ok..
Mohon penangguhan sampai 13 Sept untuk sy langsaikan
segala urusan tugas di jabatan lama..
Sebab sy dah lama bercuti hampir 3 minggu.
Sy taknak..bila pergi ke jabatan baru, soal tugas sy yang ditinggalkan
akan menyusahkan pihak yang mengambil alih..
dan mendatangkan reputasi kurang elok..

Siapa kata tak sedih.
7 tahun..sy dikelilingi insan yang baik-baik dan byk memudahkan sy..
Boss yang memahami sebab kalau ada masalah penjagaan anak..
Sy boleh bawa anak ke ofis.
Tiada masalah bercuti..Tiada masalah lain..
Tetapi sy yakin Allah rancangkan sesuatu yang lebih baik lagi..
Yang paling baik dan terbaik buat sy..

Terima kasih Ex Boss for the cake..small celebration..
Terima kasih semua kawan2..
Terima kasih workstation yang awesome!
Dah hampir 8 bulan di jabatan baru..
Perit jerih kat sini lagi haru..
Dah merasa tutup akaun tahunan..
Musim cukai..Musim public mengamuk di kaunter dan phone..
Musim x sempat minum..pegi toilet..hehe..
Tapi sy happy kat sini..
Sesuailah dengan tugas dan tanggungjawab yang diamanahkan..
Banyak lagi kena belajar dan perbaiki.
 
My new workstation..
Tempat tidur tgh hari..Tempat brunch..
Tempat BW dan cuba curi masa tulis blog..
Memang tak sempat..Ni tak tido tgh hari tulis blog..

Perancangan Allah paling baik..
Itulah yang sy pujuk hati dulu..
Dan syukur..
Semuanya memang terbaik..xoxo

Lynda Che Lah

6 comments:

  1. ALhamdulillah hehehe dapat pengalaman kan. Kita ni plak menanti je nk tuko ke jabatan baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eka dah otw kan nak dpt tukar..
      akak doakan dipermudahkan..
      lepas ni blh ngedate..

      Delete
  2. alhamdulillah.. semoga terus sukses dengan tugasan baru.. in shaa Allah Lynda seorang pekerja yang sangat berdedikasi. tahniah! 👏👏👏

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak..
      haha..
      selagi mampu marilah berkhidmat dengan baik..

      Delete
  3. alhamdulillah.. Sedih mmh lah sedihkan sbb berpisah dgn kwn2, esp meja y kt duduk bertahun tu..kalo ank, dh drjh 1 tu.. Hehe.. Tp disudut lain, bersyukur, krn dpt jgk btukar k jab y diidamkan selama ni.. Semoga dpt myesuaiakn diri & keadaan di jab baru..in shaa Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..
      Perancangan Allah paling baik kan Lya

      Delete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Powered by Blogger.