Ganti Nutella

October 19, 2016

Assalamualaikum..

Baru ni ada baca kat FB pasal Nutella.
Saya share kat <sini>
Kalau boleh kurangkan bagi Nutella kat anak-anak sebab kandungan gula tinggi.
Dan ada 1 bahan yang digunakan tak sesuai untuk anak-anak.

So, jumpa 1 solution sebab Qoid dan Qhalif suka sgt makan roti ngan coklat.
Kadang sapu roti ngan Milo.
So sekarang kita ganti dengan produk Malaysia,
Gardenia Delicia Milky Chocolate Spread.
Ada hazelnut juga.
 
 
 
Harga RM6.90. Murahlah sikit kan dari Nutella.
Rasa tak jauh beza cuma kurang manis sikit.
Delicia ni takde pekat likat sgt mcm Nutella.
Sesuai lah untuk anak-anak.

Mana boleh ubah, kita ubah untuk kesihatan lebih baik.
Nak buang terus dr sumber diet pun tak boleh.
Nature kanak-kanak suka yang manis, coklat.
Tapi yang penting lepas makan, byk kan minum air kosong.
Lepas tu pantau gula hari tu.
Macam sy, kalau dah minum manis, kurangkan makanan manis.
Demi kesihatan yang lebih baik..xoxo


Lynda Che Lah

You Might Also Like

2 Komen

  1. Akak memang jarang bagiiii benda2 mcm ni..kalau nak sedap..kapitkan roti tu pastu bakar..nyums~

    ReplyDelete
  2. Nutella is d best.
    But sebeno nyer yg lain sedap jugak.
    Akak jarang beli bcoz anak2 prefer roti mentega gula.

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Instagram Lynda Che Lah

KBBA 9

Followers

Google+ Followers

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pandangan dan pendapat adalah pandangan peribadi penulis. Sebarang maklumat yang dikongsikan hanya bertujuan untuk perkongsian.

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap kesilapan atau ketinggalan maklumat di dalam blog ini. Penulis juga tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerugian, kemalangan atau kerosakan kerana maklumat yang disediakan.

Sebarang perkongsian gambar atau artikel perlu mendapat kebenaran penulis secara bertulis. Komen yang dipaparkan adalah atas persetujuan penulis. Penulis berhak memadam atau mengedit sebarang komen tanpa sebarang notis.

Terima kasih untuk sokongan anda.