Senangnya Beli Topup Di Maybank2U

October 20, 2016
Assalamualaikum..

Sekarang ni nak keluar beli Topup fone pun malas.
Kalau kedai serbaneka dekat oklah.
Kalau dah malam kehabisan kredit atau kuota internet lagi lah malaskan.

Sebenarnya dah senang lah sekarang.
Dengan Maybank2U dah boleh beli Topup fone ni.

Memula korang Log In la M2U korang.
Then pilih tab Buy Online > Prepaid top up with PIN  then boleh tgk step dibawah:

 Pilih Telco korang.
 Kemudian pilih berapa amaun yang dikehendaki.
 Masukkan No. Telefon korang dan request TAC
Dah dapat TAC, bolehlah confirmkan payment korang. Make sure la akaun cukup duit :)
 

Lepas tu korang akan dapat SMS siap dengan no PIN untuk topup. So senang kan.
Tak payah pergi 7E, atau Epay untuk beli topup.
Pada saya cara ni mudahlah.
Kalau dah mudah, so boleh guna kan..
xoxo

Lynda Che Lah

4 comments:

  1. hehehe..

    saye rase better pergi ke instant top up tu..
    ada menu yang untuk kita memudahkan urusan topup kita ni..
    kita boleh favourite kan no henpon kita untuk topup...
    no henpon suami pon kita leh favourite..
    lepas dah favouritekan,dah jadi mudah untuk topup...
    tak payah nak request tag lagi dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. instant topup bukan semua TELCO ada Ina.
      Macam sy pakai Umobile dengan No 018 kena beli pakai PIN.
      Instant amount besar.
      Dengan PIN boleh tgk bajet hehe

      Delete
  2. haha..ye ke..
    mane le awok tahu..gune pon maxis saje..

    :p

    ReplyDelete
  3. Aida sekian lama memang beli online.
    Cepat.
    Tepat.

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Powered by Blogger.