Qhalif Umar ~ 2 Tahun 8 Bulan

November 03, 2016

Assalamualaikum..

Dah banyak cerita pasal Qhalif Umar.
Hari ni genap 2 tahun 8 bulan.
Tu pagi tadi bebel dalam kereta.
Kejut abang bangun.
Dah macam orang tua.
Pandai cakap. Fasih dan petah.
Beza ngan abang dululah.
Pandai bebel.

Nakal, SubhanAllah..
Tak tau nak cakap.
Dia jenis kita marah atau tegur suh diam, buat muka tak bersalah.
Terkebil-kebil mcm good boy. Dok diam jap.
Tapi 2 minit je..Jap lagi start balik.
Urut dada je lah. Jegil biji mata pun takde hal.
Saya nak panjat, saya nak main.
Tak kisah Ibu atau Ayah nak marah pun.

Selalu dtg belakang, debik abang atau smack down abang.
Dia masih tak faham rasa sakit pukul orang agaknya.
so, dia tak kisah.
tapi kalau abang buat dia, boleh tahan juga nangis.

Kalau time marah abang, dia akan buat muka innocent pastu cakap
'Betul tu Ibu' - ko rase??

Makan so far ok, pilih juga tapi masih makan nasi.
Suka makan sayur. Hijau macam sayur pakchoy dan kangkung.
Lobak merah pun suka, macaroni atau spageti carbonara pun suka.
Janji nak makan.

Bergambar pun suka, tp tak macam abang suka selfie.
So far semua ok, sekarang tgh selsema dan batuk.
Harap cepatlah baik dan tak serius.xoxo
 
 
Lynda Che Lah

You Might Also Like

4 Komen

  1. tak lame lagi da 3 tahun kan , moga mmbesar dengan sihat :)

    ReplyDelete
  2. kejap je dah besra dah anak2 akk. Lamanyaaa tak masuk sini blogwalking huuu

    ReplyDelete
  3. kan Eka.
    nak ngedate Eka je masih x sempat

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Instagram Lynda Che Lah

KBBA 9

Followers

Google+ Followers

Penafian

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pandangan dan pendapat adalah pandangan peribadi penulis. Sebarang maklumat yang dikongsikan hanya bertujuan untuk perkongsian.

Penulis tidak akan bertanggungjawab terhadap kesilapan atau ketinggalan maklumat di dalam blog ini. Penulis juga tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kerugian, kemalangan atau kerosakan kerana maklumat yang disediakan.

Sebarang perkongsian gambar atau artikel perlu mendapat kebenaran penulis secara bertulis. Komen yang dipaparkan adalah atas persetujuan penulis. Penulis berhak memadam atau mengedit sebarang komen tanpa sebarang notis.

Terima kasih untuk sokongan anda.