Assalamualaikum u'olls..
Selesai sudah Hari Raya Korban..so sempena Aidiladha yang lalu kami balik beraya di Besut, Terengganu. Tanah tumpah darah ayah tercinta..Jumpa Toki yang sakit n semput akibat lelah n Curious Case of Wo..(nenek)..haha..she wants to know everythings...(blh tak ckp gini)..haha..almaklumlah..setahun sekali pun tak tentu dpt jumpa cucu dia ni...Tapi sebelum ke Besut, kami menginap semalam di Kuantan..
![]() |
Perjalanan lancar.. |
Kami memulakan perjalanan menuju ke Kuantan jam 9.00 pagi..Semua berkumpul di Tol Gombak menuju Bentong..Perjalanan mengambil masa kira-kira 4 jam dengan berhenti sekali di Hentian Rehat & Rawat Gambang..Kami menuju ke Sg. Isap Jaya, Kuantan kerana disanalah terletak homestay yang Puan Mama pilih sebagai persinggahan..Harga semalam RM140 sbb keluar awal pagi..
![]() |
Homestay Sg. Isap Jaya..4 bilik..2 bilik air.. |
Sebelah petang bersiap ke Pantai Teluk Cempedak..kena mengharungi kesesakan bandaraya Kuantan baru sampai pantai..Hari mendung dan laut bergelora..Lastly..dok makan McD ramai-ramai tepi pantai je..huhu
![]() |
Teluk Cempedak |
Malam..makan malam di kedai tepi jalan depan homestay je..yang spesel was sup Gearbox..muahaha...layan di tengah kesejukan malam plus hujan lebat...Yang lain-lain order makanan asasi..iaitu nasi dan lauk pauk masakan panas..
![]() |
Layan Sup Gear Box |
Esoknya, Sabtu (5/11/11) bertolak ke Besut dan jalan agak perlahan..byk bangat kereta but managed to sampai Besut before Asar..Next post boleh citer pasal jalan-jalan Ganu kita n Aidiladha..xoxo
NolynQoid
0 Comments
~Dah Baca Tak Mahu Komen?~