Asam Pedas Hajjah Mona Yang....So-So aje...

Assalamualaikum u'olls..

Jalan-jalan cari makanan best kat Melaka bersambung sebelah malam ke Taman Laksamana yang terletak lebih kurang 5 minit je dr Banda Hilir..Asam Pedas ni terletak kat kawasan perumahan Taman Laksamana dan berhadapan dengan Hotel Casa Del Rio..Hotel tepi Sg. Melaka..Hotel baru yang nampak amat happening di waktu malam..Cantik..
Signboard terletak dlm kedai..tapi senang nak noticed sbb lot tepi
Waktu Urus Niaga

Servis amat cekap dan pantas..baru je duduk dah ada org datang amik order..tak sampai 2 minit..makanan dah sampai..bagus..amat efficient!
 Saya order Nasi (ada taugeh dan telur masin) dan 2 set Asam Pedas Tetel..Air Sirap Laici yang diorder jadi Air Sirap Limau (salah dengar mungkin)..Dan 10 cucuk sate (ada nasi impit dan timun serta kuah sate) untuk Qoid (harga RM5.50..murah)
Total for the nite RM17.20
 Kesimpulan hidangan malam tu cuma..ok je lah..takdelah kaw mana..rasa so..so aje..nenek masak asam pedas tetel lagi best..haha..sy seorang food taster yang cerewet..so..kebanyakan komen psl makanan adalah berdasarkan rasa yang sy rasa..lain orang mungkin lain rasanya..so..the best adalah cuba sendiri ok..
2 orang sengals ;P
Lepas makan..sambung jalan-jalan ke Dataran Pahlawan (Pahlawan Walk)..Kebetulan ada pasar malam..ke Uptown wahai orang Melaka..Sgt seronok sbb sejak Qoid lahir..tak pernah pegi jalan pasar malam..hehe..dapatlah beli sepasang T-Shirt untuk Encik Hubby..berpasang-pasang Tshirt untuk Encik Qoid..dan 2 pasang blouse baru dan 4 set brooch untuk sy..amat seronok sbb murah dan berpatutan..Kalau cuti semua indah kan..haha..next vacation..cannot wait..xoxo

NolynQoid


Post a Comment

0 Comments