Peringatan Penting untuk Pelanggan Air Asia

by - December 16, 2017

Assalamualaikum..

Sedikit perkongsian daripada Air Asia dan Air Asia X. Kebanyakan daripada kita dah mula melancong dan terbang ke sana sini kan sempena cuti sekolah. Jadi dalam menguruskan perjalanan pun jangan lupa tips penting yang ingin dikongsikan oleh Air Asia ini.

Adalah dinasihatkan untuk tetamu tiba di lapangan terbang:

  • 3 jam sebelum waktu berlepas yang dijadualkan untuk penerbangan AirAsia 
  • 4 jam lebih  awal untuk penerbangan AirAsia X untuk menguruskan hal berkaitan penerbangan dan mengelakkan kesesakan yang dijangka disebabkan oleh peningkatan jumlah penumpang perjalanan dalam tempoh ini.
Check In : 

  1. Web Check In
  2. Mobile Check In
  3. Kiosk Check In

Seawal 14 hari dan sehingga 1 jam sebelum berlepas untuk semua penerbangan AirAsia dan sehingga 4 jam sebelum berlepas untuk semua penerbangan AirAsia X. 

Self Check-In dan Self Bag Tag beroperasi sepenuhnya di: 

  • KLIA2, 
  • Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi, 
  • Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang, 
  • Lapangan Terbang Antarabangsa Senai, 
  • Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching, 
  • Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu, 
  • Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim, 
  • Lapangan Terbang Bintulu, 
  • Sultan Lapangan Terbang Ismail Petra, 
  • Lapangan Terbang Sultan Mahmud, 
  • Lapangan Terbang Labuan, 
  • Lapangan Terbang Miri, 
  • Lapangan Terbang Sandakan, 
  • Lapangan Terbang Sibu dan Lapangan Terbang Tawau.
DROP BAGGAGE
Bagi para tetamu yang mempunyai bagasi mendaftar masuk, kaunter Drop Baggage ditutup 60 minit sebelum keberangkatan penerbangan untuk semua penerbangan AirAsia dan AirAsia X. Oleh kerana kesesakan dijangka di pengimbasan keselamatan, pelepasan bagasi dan pusat pemeriksaan imigresen semasa musim cuti ini, adalah lebih baik untuk melengkapkan pengangkut bagasi dan terus ke pintu masuk seawal mungkin.

TERMINAL 4 DI LAPANGAN TERBANG SINGAPURA
Bagi mereka yang melancong ke dan dari Singapura, AirAsia kini beroperasi di Terminal 4 yang baru dan canggih sepenuhnya di Lapangan Terbang Changi Singapura yang boleh dicapai dengan teksi, kereta sewa swasta, bas dan pengangkutan peribadi. Para tetamu yang berlepas dari Terminal 4 juga dinasihatkan untuk tiba 3 jam sebelum berlepas untuk memastikan masa yang mencukupi untuk bergerak melalui terminal baru.

GROUP BOOKING/ OKU/ KEPERLUAN KHAS
Tetamu dengan tempahan kumpulan, OKU atau dengan keperluan khusus hanya dibenarkan mendaftar masuk di kaunter dan perlu memperuntukkan lebih banyak masa untuk menguruskan semua formaliti perjalanan. Kakitangan di AirAsia boleh membantu semua tetamu dengan keperluan perjalanan mereka untuk memastikan pengalaman perjalanan yang menyenangkan semasa tempoh percutian ini.

HAND LUGGAGE
Setiap tetamu (kecuali bayi) hanya dibenarkan :
SATU bagasi kabin (tidak lebih besar daripada 56 x 36 x 23cm dalam dimensi) DAN satu beg komputer riba atau beg tangan atau beg kecil di dalam kapal dan jumlah berat yang dibenarkan untuk 2 buah bagasi yang tidak dicukupi mesti tidak melebihi berat 7kg. 
Semua tetamu digalakkan untuk menempah terlebih dahulu berat bagasi yang mencukupi untuk lebih banyak simpanan. Log masuk ke 'Manage My Booking' untuk menambah lebih banyak peruntukan berat bagasi di airasia.com sehingga 4 jam sebelum waktu berlepas yang dijadualkan atau melalui aplikasi mudah alih AirAsia pada peranti iPhone dan Android.

TEMPAHAN MAKANAN DALAM PESAWAT
Ia juga disyorkan untuk tetamu membuat tempahan dalam talian Santan Combo Meals mereka dengan hanya RM10 untuk penerbangan AirAsia (AK) dan RM15 untuk penerbangan AirAsia X (D7), memandangkan permintaan yang meningkat pada tempoh ini boleh menyebabkan makanan tidak mencukupi untuk pembelian di atas kapal. Ibu bapa yang melancong dengan anak-anak mereka boleh menempah hidangan anak-anak istimewa, Lil 'Star Combo, yang terdiri daripada pizza mini, minuman dan kotak makanan ringan. Makanan Combo disediakan untuk prebooked sehingga 24 jam sebelum berlepas melalui 'Manage My Booking'.

WIFI MELALUI ROOKI
Bagi yang perlukan talian internet, boleh melanggan wifi Rooki dengan harga serendah Rm9 dan akan disambungkan kepada telefon anda. Terdapat juga tawaran beli belah ekslusif melalui Rooki Shop. Bolehlah nak beli Duty Free Merchandise Air Asia melalui talian dan akan dihantar terus ke kerusi anda. Sila ke bigdutyfree.com untuk tempahan awal sehingga 48 jam (AK) dan 72 jam (D7).

Untuk makluman lanjut, pastikan anda mengikuti socmed Air Asia:
Twitter Air Asia
Facebook Air Asia

Lynda Che Lah

You May Also Like

1 Perkongsian

  1. Tak pernah ada pengalaman naik flight pergi jauh jauh lagi. Tips ni bole simpan buat rujukan nanti.

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Instagram