Beauty Jameela ~ Secantik Bidadari

by - January 07, 2018

Assalamualaikum...

Hari ni nak review 1 produk 100% buatan Muslim iaitu Beauty Jameela. Korang nak pakai Botox halal? Haha..nama je bedak botox tapi takde pun campur botox dalam tu. Dan bestnya bedak ni menutup cela. Ringan dan tidak berminyak.

SET BEAUTY JAMEELA
Set yang Lynda nak review ni terdiri daripada :

  1. Aqua Vitamin C Serum
  2. Bidadari Foundation
  3. Botox Effect Finish Compact Powder
  4. Hot & Glam Lip Matte

AQUA VITAMIN C SERUM
Serum ni berbau wangi, tidak melekit dan ada kepingan kecil seperti emas. Sangat mudah meresap. Serum memberi sumber vitamin C tambahan pada wajah dan juga bertindak sebagai pembakar lemak-lemak melalui estrak daun teh hijau di sekitar pipi dan bawah dagu. Pemakaian berterusan boleh membantu mendapatkan efek dagu runcing. Sesuailah untuk Lynda yang berpipi montel ni..hehe.. Nak runcing dagu sikit. 
Cara pemakaian: Dicalitkan di wajah dan disapu rata.
Harga : RM55 (termasuk pos)

BIDADARI FOUNDATION
Lynda jenis tak pakai foundation. Tak pandai pun dan takut bercapuk. Tapi dengan tekstur ringan foundation ni, rasa macam tak pakai. Faham tak? hehe... Kalau ada jerawat atau bekas jerawat degil, boleh tutup foundation ni. Tidak berminyak dan bercapuk. Ringan dan wangi. Tiada kesan rekahan bila pakai dan yang penting mesra wudhu sebab tak payah bersusah-susah lap muka untuk solat. Yang penting ada SPF ++35.
Cara pemakaian : Dioles selepas memakai serum. Sedikit calitan di wajah dan dioles dengan span.
Harga : RM55 (termasuk pos)

BOTOX EFFECT FINISH COMPACT POWDER
Bedak ni best. Memang ada effect Botox pun. Ringan dan tidak berminyak. Boleh pakai seharian tanpa rasa melekit dan rimas berbedak. Mesra wudhu sebab mudah dicuci. Bedak ini bertindak juga sebagai 2 way Cake Foundation dan mengandungi Minyak Argan yang membantu membaiki kulit wajah, membaiki kesan jerawat dan penuaan, melindungi dan melembutkan kulit. Mengandungi SPF ++35. Mudah dioles pada wajah. Memang pagi-pagi sebelum pergi kerja, sapu sekejap bedak ni sebab senang dan tahan sampai tengah hari tanpa berminyak. Suka!
Harga : RM70.00 (termasuk pos)

HOT & GLAM LIP MATTE
Lip Matte ni pun didatangkan dalam 4 pilihan warna. Tidak meninggalkan kesan di cawan bila kita minum. Tahan lama. Ringan juga di bibir. Lynda suka juga pakai matte ni. Senang dan tidak meninggalkan kesan comot. 4 pilihan warna:
  1. Medina (Sweet Maroon)
  2. Fara  (Gorgeous Pink)
  3. Ryan (Sheer Orange) - Mine
  4. Sara (Sweet Plum)
Harga : RM65 (termasuk pos) ~ beli 3 percuma 1 lip matte

Kalau nak jimat lagi, korang boleh tengok harga kombo. Boleh dapat Serum+Foundation ke, Bedak+Foundation dengan harga lagi berbaloi.

TESTIMONIAL BEAUTY JAMEELA




Semua produk Beauty Jameela mempunyai KKM dan dibuat di kilang yang mempunyai kelulusan GMP. Dimiliki oleh Kak Niki, 100% Bumiputra Muslim. So, memang tanpa was-was. Penghasilannya bersih dan dikawal. Dan yang bestnya, Beauty Jameela suka buat promosi. Dan bagi pembaca blog Lynda ni boleh dapatkan harga istimewa dengan follow FB Beauty Jameela. Korang kena rajinlah  tengok FB ni untuk dapat tawaran harga istimewa. 

Dan yang penting, pakai produk ni boleh berjimat sebab tahan lama. Sebab tak payah susah-susah nak tutup cela dan pakai berkati-kati. Hehe.. Tesktur ringan dan bertindak menjaga kulit wajah juga. Setanding jenama antarabangsa. Yang penting produk Muslim. Lynda suka! Yang berminat boleh terus ke socmed dorang ye. Happy shopping dan jom sama-sama flawless.xoxo

FB Beauty Jameela : Beauty Jameela HQ
#beautyjameela
#bedakbotox
#bidadarifoundation
#aquavitcserum

Lynda Che Lah


You May Also Like

4 Perkongsian

  1. first time dengar produk baru yer..menarik packing dia

    ReplyDelete
  2. macam menarik jer produk Jameela ni. teringin nak cuba

    ReplyDelete
  3. pertama kali dengar..macam best je

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Instagram