Boling Jabatan 2018 - LyndaCheLah.com

22 January 2018

Boling Jabatan 2018

Assalamualaikum..
Sibuk sgt sampai terabai blog ni. Ada dekat 2 minggu tak menulis. Rinduuuuu. Selain sibuk di pejabat, sibuk dengan urusan anak-anak. Mana Qoid nak tuisyen. latihan sparring. Jadi bila balik rumah otak dah tepu dan penat nak menulis.

Di pejabat sekarang pun maklumlah kan masuk tahun baru, semua sibuk. Lagipun nak closing account. Tu yang tak boleh curi masa pun. So, semalam pun berkesempatan join pertandingan boling jabatan. Lama tak main boling sebenarnya. Tak sure ada angin ke tak.

Siap masak pagi Sabtu, drive sendiri ke Setia City Mall. Main kat Wangsa Bowl. Dalam pukul 9.45 pagi dah sampai dan tengok urusetia pun baru je uruskan pendaftaran. Jadi orang pertama daftar dengan Anne. Semangat kot..Haha...Nampak tak awal sampai sempat selfie. Padahal dah cuak ingat paling lambat.

Dalam pukul 10.15pagi macam tu, gelanggang dah penuh dan TP dah sampai. Terus buat perasmian. Masa ni, teammate Wak Said dah siap-siap pilih bola. Dan yang penting Wak Said havoc. Jumpa pun sekali sekala tapi dengan sikap dia so tak rasa janggal. Wak Said semangat waja. Dia kata kalau main kena menang. Haha.. cuak akak sebab akak tak target menang pun sebab dah lama tak main ni. Takpe, kita cuba terbaik lah. Jangan ke longkang sudah..hehe..
Teammate Lynda lelaki 2 orang. Sobri ni kenal sangat sebab kami satu kolej dulu. Satu kelas. So takde segan sangat. Tapi seganlah nak ajak wefie sebab laki orang dedua ni. So, kami main dengan semangat sesama sendiri. Saje usik-usik team sebelah menyebelah dan have fun. 

Rentak ada. Tapi sebab lama tak main tu, jadi mulalah 2nd frame dah slow sebab tangan dan kaki dan lenguh. Lupa warm up pun ye ni. So, kitorang main slow and steady je. Alhamdulillah score oklah. Takde teruk sangat. Masa ni yang paling happy Wak Said lah.. Dia kata confirm kitorang menang. Tak no 1, no 2. Haha. Takpe, semangat tu penting.

Score not bad lah. Lynda dapat total keseluruhan 336. Dan team kami menang tempat ke3. Happynya masa ni tak payah cakaplah. Sebab tak expect menang cuma main tu dengan semangat lah. Dan yang bestnya juga, sebab Wak Said ni sporting, kami dapat hadiah Team Paling Havoc. Haha.. Bayangkan Lynda Che Lah havoc! Haha..
gambar courtesy Encik Jep
Tapi seronok seriously sebab selain mengeratkan silaturrahim sesama kami dalam jabatan, dapat juga beriadah kan. Kurangkan stress sebab penat kerja tapi pastu stress sebab badan sakit-sakit..hehe.. Kali ni pergi tak bawa anak-anak, so Qhalif banyak tanya bila balik tu..

Oklah. Permulaan yang menarik 2018. Usaha tanda kejayaan kan. Haha. Walaupun hanya main boling, tapi buat apapun kena buat habis baik. Sebab bukan untuk kita je. Sebab ada orang lain mengharapkan kejayaan juga. Inilah makna kerjasama dan muafakat kan. TQ team. xoxo

Lynda Che Lah

3 comments:

  1. best dapat main boling, tup2 menang, wahh, best!

    ReplyDelete
  2. Seronoknya main bowling. Lebih2 lagi bila menang.hehe

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~