Cabaran Bebas Jerawat 14 Hari dengan EUCERIN® PROACNE SOLUTION

by - April 01, 2018

Assalamualaikum..


Baru-baru ni Lynda dicabar oleh Eucerin untuk memiliki kulit bebas jerawat selama 14 hari. Mula-mula macam, boleh ke? Tapi apa salahnya kan sahut cabaran. Wajah Lynda takdalah jerawat batu atau besar-besar. Tapi ada jerawat pasir orang panggil atau nama saintifiknya jerawat komedon. 

APA ITU JERAWAT KOMEDON?

Jerawat komedon merujuk kepada bintik hitam, bintik putih dan bintik kecil (papul) yang biasanya terdapat di dahi dan dagu pengguna yang mengalami masalah jerawat.

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment
Diformulasikan dengan bahan-bahan aktif yang terbukti berkesan, Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment mengurangkan jerawat komedon* dalam masa hanya DUA minggu tanpa mengeringkan kulit. Formulanya yang mengawal kerengsaan untuk kulit lebih licin dan sihat terdiri daripada:

  • 10%  Hydroxy Complex, kombinasi 3 ejen pengelupasan yang berkuasa tinggi iaitu  AHA (asid glikolik), BHA (asid salisilik) dan PHA (gluconolactone) yang membantu memperbaharui permukaan kulit, membersihkan pori, mengurangkan bakteria penyebab jerawat, P. acnes, dan menanggalkan sel kulit mati;
  • Licochalcone A, bahan anti radang yang mengurangkan kerengsaan dan membantu mengurangkan kemerahan pada wajah;
  • Dexpanthenol, yang terhasil daripada vitamin B5 adalah pelembap yang mengekalkan kandugan air dalam wajah untuk meningkatkan daya tahan kulit dan melindunginya daripada pencemaran alam sekitar.

PENGALAMAN MENGGUNAKAN EUCERIN® PROACNE SOLUTION 

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment ni Lynda guna pada waktu malam selepas cuci muka. Masa pakai ke kawasan yang ada jerawat rasa pedih sekejap. Tapi tekstur krim ini tidak berminyak dan agak pekat. Yang seronoknya, malam pakai, pagi jerawat dah mengecut. Bau pun wangi jadi tak mengganggu deria bau kita. Krim ni pun membantu menghilangkan parut jerawat serta mengecilkan pori. Pakai sikit pun dah cukup. Bergantunglah kepada cara pemakaian masing-masing.

Malah ada yang share, kulit mereka bertambah mulus dan mengelakkan pertumbuhan jerawat baru dengan pemakaian konsisten selama 8 minggu. Macam biasa, tengok kulit masing-masinglah kan. Lynda masih pakai Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment ni sebab tak konsisten pakai. Bila ada jerawat pakai balik. Hehe..

SERTAI CABARAN EUCERIN DAN MENANG!
Berita baik juga untuk semua, sebab hanya dengan membeli produk Eucerin dan berkongsi keputusannya, korang boleh menang hadiah lumayan. Caranya hanya:

  1. Ambil gambar kulit anda pada Hari 1 dan Hari Ke-14 selepas penggunaan selama 14 hari.
  2. Poskan gambar “sebelum dan selepas” anda dan kongsi pengalaman anda menggunakan produk ini di halaman Facebook dengan hashtag #EucerinProACNE
Pemenang berpeluang memenangi Hadiah Utama iaitu produk Eucerin® bernilai RM5,000, manakala pemenang tempat ke-2 akan membawa pulang produk Eucerin® bernilai RM2,000. 5 Pemenang Bertuah pula akan memenangi produk bernilai RM1,000 setiap seorang. Lumayan kan?

PRODUK EUCERIN DI SEMUA FARMASI
Eucerin® ProACNE ini terdiri daripada pencuci muka, pelembap, skrub, serum dan pelembap siang. Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment 40ml berharga RM62.00. Produk ini beserta produk lain dalam rangkaian yang sama kini tersedia dalam bungkusan yang diperbaharui.
 ProAcne Cleansing Gel 200ml (RM45.00)
 ProAcne Makeup Remover & Cleansing Water 200ml (RM54.00)
 ProAcne Solution Scrub 100ml (RM51.00)

ProAcne Solution Toner 200ml (RM45.00)
Semua produk Eucerin boleh didapati di semua farmasi dengan harga yang disyorkan. Sambil tu boleh join cabaran Eucerin 14 hari ni kan. Mana tau rezeki korang. xoxo

Untuk maklumat lanjut tentang rangkaian penuh penjagaan muka ProACNE daripada Eucerin®,

Websitewww.eucerin.my 

Lynda Che Lah

You May Also Like

2 Perkongsian

  1. bestnya bila jerawat dah xde :)

    ReplyDelete
  2. wow,,menarik sangat produk ni yer. TAKDE bau ubat,nilah yang bagus. Nak standby juga untuk jerawwat

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Instagram