LUKA KENCING MANIS LAMBAT SEMBUH

Assalamualaikum.
Kenapa luka kencing manis lambat sembuh? Lynda share cara nak elak kena potong akibat luka teruk kerana kencing manis.
Luka lambat sembuh kerana bila gula dalam darah tinggi. Dalam keadaan gula tinggi dalam darah, kuman senang membiak. Bila dah banyak kuman, luka pun automatik lambat baik. Gula yang tinggi juga sebabkan darah jadi lebih pekat. Jadi, peredaran darah tak lancar. Bila peredaran darah tak lancar, oksigen dan nutrien sukar dibawa ke tempat luka. Jadi luka pun lambat nak sembuh.

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU PESAKIT KENCING MANIS ?
Ingat kembali punca utama kencing manis adalah apabila insulin tidak dapat dihasilkan dan insulin yang dihasilkan lemah, tidak berfungsi dengan baik . Jadi mestilah kita perlu rawat punca utama kan.
Pankreas yang hasilkan insulin. Ini bermakna kita perlu pankreas yang sihat.

Itulah tujuan kita ambil VIVIX. VIVIX berfungsi membina, merawat sel yang rosak.
Sel 👉 Tisu 👉 organ 👉 Sistem 👉 organisma ( manusia).

Jadi bila sel kita sihat , tisu dan organ juga sihat. Pankreas salah 1 organ dalam badan kita kan. Bila 50% sel pancreas rosak, pesakit akan mula dapat sakit diabetes, bacaan gula akan meningkat. Tapi bila pesakit ni makan Vivix, sel-sel yang masih ada dalam pancreas akan ditingkatkan keupayaannya. Bila % keupayaan pancreas meningkat, kawalan gula semakin baik. Gula yang tinggi juga sebabkan darah jadi lebih pekat. Jadi, peredaran darah tak lancar. Bila peredaran darah tak lancar, oksigen dan nutrien sukar dibawa ke tempat luka. Jadi luka pun lambat nak sembuh.

Tetapi, diingatkan ini bukan ubat tetapi suplemen untuk membantu tubuh membina insulin. Bila semua berfungsi dengan baik, Insha Allah, kita mampu mengawal kencing manis dan mencegah daripada keadaan yang lebih teruk. Dalam masa yang sama, kena kawal pemakanan dan minum banyak air.

Lynda nak share, untuk bulan April, Shaklee Malaysia menawarkan promosi Vivix 2 botol dengan harga RM684 (harga biasa RM950) dan akan dapat keahlian Shaklee percuma serta penghantaran percuma. Jadi, boleh kumpul order nak beli untuk mak ayah yang ada masalah kencing manis. 

* Shaklee bukan Ubat. Ia adalah supplement. Minta nasihat dan pemeriksaan doktor untuk penyakit serius*

WhatsApp : 0182033719
atau klik Link <VivixPromo>

Lynda Che Lah

Post a Comment

0 Comments