Deluxe Family Fun Package ~ Amverton Cove Serendah RM388

Assalamualaikum..
Ok sambung kisah semalam di Amverton. Ramai yang feedback bagitau tak pernah dengar nama Pulau Carey, ada yang tahu tapi tak terbayang tempatnya. Dan ramai yang rasa jauh dan tempat yang Lynda pergi ni cantik macam kat PD. Seriously cantik cuma takde pantai. Ada sebenarnya tapi kena masuk sampai hujung jalan which is tak sempat.

Ok, ramai yang tanya harga. Ini paling penting kan. Untuk pengetahuan korang, Amverton Cove menawarkan kadar bilik sahaja dan pakej penginapan. Harga bilik bermula dari RM298 bagi bilik Deluxe sehingga ke RM998 untuk Amverton Villa. Yang Lynda duduk adalah Deluxe (Family). Untuk bilik sahaja RM498 hari biasa dan tambahan RM100 pada hari cuti. Tapi yang berbaloi adalah dengan Pakej Deluxe Family Fun Package, harga bilik adalah RM488 dengan aktiviti menarik yang ditawarkan.
APA YANG DAPAT DENGAN PAKEJ NI?

Bilik Deluxe Family
Untuk bilik ni adalah katil Queen dan 2 single bed serta tambahan 1 lagi tilam (jika perlu) dan bilik yang mempunyai akses terus ke kolam renang. Harga bilik ni termasuk sarapan di Rabbit Room bagi 2 dewasa dan 2 kanak-kanak.

AKTIVITI DALAM PAKEJ
Boat Ride to Animal Land
Dalam pakej ni dapat naik bot ke pulau yang menempatkan haiwan-haiwan kecil seperti rusa, kambing, kura-kura, monyet, iguana, ayam dan arnab. Dan berpeluang bagi makan. Dan mungkin juga kalau berani dapat 1beramah mesra' dengan Iguana. Tapi kami sekeluarga tak berani so tak ambil gambar pun. Staff pun ramah dan dorang bagi je kita hayati dan kenali haiwan-haiwan ni.

Paddle Boat Ride / Kayak
Siapa minat kayak, boleh buat aktiviti berkayak. Sebab kami ada anak kecil, so kami naik paddle boat je. Selama ni tak pernah naik pun. So macam excited. Dan jangan risau, sebab setiap ride yang naik ni akan diawasi dan dipantau oleh staff mereka. Sentiasa ada dan diawasi. Maklumlah kan sukan air.
Memanah
Ni satu yang tak sempat sangat nak buat. Dapat 12 anak panah dalam pakej ni. Tapi memang tak sempat pergi buat.

Akses Penuh Indoor Games
Dengan pakej ni juga, kita boleh bebas main pingpong, akses ke Kids Fun Room dan Kids FunZone, Gimnasium, Kolam Renang semestinya lah kan dan Wifi. Kalau korang nak karaoke, boleh juga. Nak berbasikal dan main ATV pun boleh. Mana sempat nak buat lah kan. 

Dan paling dinantikan, mestilah ni...Duduk dalam ni je dr lepas Asar sampai nak Maghrib. Lepas tu sambung pagi esok sampai kami late checkout pukul 1.30 petang. Memang puas sebab kolam ni tak penuh dengan orang dan dorang dapat naik gelungsur berulang kali tak terkira. Dan senang nak jaga dorang sebab betul-betul depan bilik.

Malam korang boleh order room service. Harga standard lah kan. Tapi pada Lynda ok sebab nak keluar pun sama je. Terpulang. Tapi kami malam tu, keluar JJCM ke Pekan Jenjarom. Bila lagi nak jalan tempat orang kan. Jarak dari Amverton ke Jenjarom hanya 15 minit. Dan ramai juga keluar malam tu.

SARAPAN DI RABBIT ROOM
Sarapan pagi berlatarkan padang golf. Pagi macam tu pun dah penuh orang main golf. Seronok lah tengok kereta golf lalu-lalang. Pilihan makanan standard juga dari nasi lemak, bijirin, mihun dan lain-lain sampingan, roti dan minuman serta buah-buahan. Yang penting, Rabbit Room ini diiktiraf sebagai restoran Halal.




Kalau tanya Lynda akan datang lagi tak ke Amverton, jawapannya adalah Ya. Sebab dekat, tenang dan semua ada. Takdelah bosan sangat terperap je kan. Dengan pakej yang ditawarkan tu, berbaloi. Kalau korang nak bilik saja pun boleh. Tapi apa salahnya sekali terus berbelanja dan dapat buat macam-macam aktiviti kan. Btw, Staff Amverton tiptop. Mesra cepat dan betul..hehe.. Nak tau lagi boleh ke web Amverton. Nanti Lynda cerita lagi ye. Eh..tapi cepatlah booking. Best!

No Telefon : 03- 3123 3888

Lynda Che Lah

7 comments:

  1. pakej tu bilik ngan aktivity berbaloi sgt tu

    ReplyDelete
  2. wahhh, best2, menarik sebab harganya pun berbaloi

    ReplyDelete
  3. Bawak anak anak memang best lah camni.

    ReplyDelete
  4. Klu ada pool wajib jadi pilihan parent2 yg ada anak2 kecik.diaorg suka mandi2 kolan nie.anak2 kita pun suka hihi

    ReplyDelete
  5. kira berbaloi dengan pakej ni. boleh try lah.

    ReplyDelete

~Dah Baca Tak Mahu Komen?~

Powered by Blogger.